Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi
Son iki yıl içinde Samsun'da tıbbi aromatik bitki üretimini artırmak amacıyla, toplamda 134 çiftçiye 1 milyon 140 bin adet fide, 28 bin adet fidan, 5 adet makine ve ekipman desteği sağlanmıştır.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte tarımın gelişmesi, çiftçi sayısının artırılması ve üretilen ürün miktarının artması hedefi doğrultusunda çeşitli çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu çerçevede, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülen 'Tıbbi Aromatik Bitkilerin İhracatının Geliştirilmesi Eğitimi Projesi' ve 'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi' ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliğiyle hayata geçirilen 'Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Hasat Kurutma ve İşleme Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında çalışmalar yürütülmüştür. Bu projeler kapsamında, 2022-2023 yıllarında kent genelinde 134 çiftçiye 603 dekar alanda, 1 milyon 140 bin adet fide, 28 bin adet fidan ve 5 adet makine ekipman desteği sağlanmıştır. Lavanta, adaçayı, ekinezya, kekik, aronya, kuşburnu, sumak gibi tıbbi aromatik bitkiler için yapılan desteklemeler özellikle Samsun'un Bafra, Kavak ve 19 Mayıs ilçelerinde yoğunlaştırılmıştır. Ayrıca, uygulanan eğitim projeleri kapsamında 88 çiftçiye tıbbi aromatik bitkiler konusunda eğitim verilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar