Erdoğan, Putin ile Görüştü

Erdoğan, Putin ile Görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus lider Vladimir Putin ile telefon konuşması gerçekleştirdi. Görüşmede tahıl ihracatı konusunu ele alınırken, Erdoğan'ın, ihracata ilişkin İstanbul Anlaşması'nın 120 gün süreyle uzatılması konusunda sergilediği yapıcı tutum için Putin'e teşekkür ettiği aktarıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı''ndan gelen açıklamada, Türkiye-Rusya ilişkileri ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmelerle birlikte bölgesel konuların da ele alındığı söylendi.

PUTİN''E TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl ihracına ilişkin İstanbul Anlaşması''nın 120 gün süreyle uzatılması konusundaki yapıcı tutumu için Rusya Devlet Başkanı Putin''e teşekkürlerini iletti.

Rusya-Ukrayna savaşına da değinilen görüşmede, savaşın uzamasının riskli olduğu, bu nedenle diplomatik görüşmelerin canlandırılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Rus ve Amerikan İstihbarat Başkanlarının Türkiye''de gerçekleştirdikleri temasların arazide kontrolsüz bir bir tırmanmanın önüne geçilmesi açısından anahtar rol oynadığını söyledi.

DOĞALGAZ MERKEZİ

Rusya Devlet Başkanı Putin''in Türkiye''de bir doğalgaz merkezi kurulması teklifinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak hedeflere bir an önce ulaşmak için ekiplerin gereken teknik, hukuki ve ticari değerlendirmeleri yapacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul''daki terör saldırısı için ilettiği taziye dolayısıyla da Rusya Devlet Başkanı Putin''e teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar