RAMS Park'ta Mertens'in gecesi: Tansu Sarı yazdı...

RAMS Park'ta Mertens'in gecesi: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray, sahasında Alanyaspor ile karşılaştı. Galatasaray Alanyaspor'u 4-0'lık skorla mağlup etti. Tansu Sarı, dört gollü maçı yorumladı.

RAMS PARK'TA MERTENS'İN GECESİ

Depremzede Hatayspor'a Mersin deplasmanında 2-1 yenilerek büyük bir şok yaşayan şampiyon Galatasaray bu mağlubiyetin telafisi için RAMS PARK'ta Alanyaspor karşısına çıkarken, maç öncesinde stoper Abdülkerim Bardakçı'nın sakatlanarak yerini Kaan Ayhan'a bırakmasıyla ikinci bir soğuk duş etkisi yaşadı...

Hatayspor maçında çok kötü oynayan sol bek Kazımcan Karataş'a ilk 11'de görev veren Teknik Direktör Okan Buruk; orta sahada Lucas Torreira'nın yanında uzun süredir eleştiri oklarına maruz kalan Tanguy Ndombele'ye "Forma senin" derken; sağ kanatta Barış Alper Yılmaz'ı, 10 numara pozisyonunda da 36'lık Dries Mertens'i sahaya sürdü..

Galatasaray'da Sergio Oliveira, Tete Martins, Hakim Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu yedekler arasında yer aldı..

Teknik Direktör Ömer Erdoğan'ı gönderip İstanbulspor'da çok başarısız olan Fatih Tekke'yi bu göreve getiren Alanyaspor'daysa 3-0'lık Gaziantep bozgunu sonrası hatalı goller yiyen kaleci Ertuğrul Taşkıran yine ilk 11'deydi...

Sağ bek pozisyonunda Loide Augusto'nun yerine asıl yeri stoper olan Nuno Lima forma giyerken, Furkan Bayır ve Fatih Aksoy savunmanın merkezinde, Jure Balkovec de Yusuf Özdemir'in yerine sol bek pozisyonunda görev yaptı..

Orta alanda Richard Candido ve Joao Novais'in yerlerinde ise Leroy Fer ile Pione Sisto vardı..

Oğuz Aydın ve Pione Sisto kanatlarda, Nicolas Janvier ile Efecan Karaca orta sahanın ortasında, Carlos Eduardo da santrfor pozisyonundaydı..

İlk 20 dakikada Galatasaray Mauro Icardi ile 2 fırsat bulurken, Arjantinli süperstarın bir vuruşu kaleci Ertuğrul Taşkıran'dan diğer vuruşu ise Alanyaspor kale direğinden döndü..

Galatasaray adeta tek kale oynuyordu Alanyaspor karşısında... Dries Mertens ve Mauro Icardi'nin cılız vuruşları kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kalırken gol adeta "geliyorum" dedi ve geldi..

Dakikalar 37'yi gösterirken Sacha Boey ile başlayan Galatasaray atağında sağ tarafta topla buluşan Dries Mertens, rakibi Nicolas Janvier gelmeden önce kale ağzına bıraktı; Alanyaspor'un stoperleri Fatih Aksoy ve Furkan Bayır'ın arasından meşin yuvarlağa dokunan Mauro Icardi ASLAN'ı 1-0 öne geçirdi..

İlk yarı böyle bitecek zannedilirken Mauro Icardi'ye gol asistini yapan Dries Mertens; bu kez Wilfried Zaha'dan ceza sahası içinde aldığı topu ceza sahası dışına taşıdı... Alanyaspor'un stoperi Fatih Aksoy'u peşine taşan Belçikalı yıldız Dries Mertens ceza sahası dışı hafif sol çaprazından enfes çaktı.. Kaleci Ertuğrul Taşkıran sol tarafından filelere giden meşin yuvarlağı çok geç görünce ASLAN soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke oyuna müdahale yaparak hücum bölgesindeki Carlos Eduardo ve Pione Sisto'nun yerlerine Sergio Cordova ile Joao Novais'i içeri atarken pozisyonları yine Galatasaray buldu...

Mauro Icardi'nin vuruşunu kale ağzında Alanyasporlu Efecan Karaca karşılarken
konuk ekipte de Oğuz Aydın'ın Kazımcan Karataş'tan sıyrılıp sol çaprazdan yaptığı vuruşu kaleci Fernando Muslera kornere çeldi...

Ali Şansalan'ın adale sakatlığı sonrası görevi dördüncü hakem Yiğit Arslan devralırken, Galatasaray'da Sacha Boey'in vuruşu kaleci Ertuğrul Taşkıran'dan döndü ancak sarı-kırmızılılar yine golü buldu..

Lucas Torreira'yla başlayan atakta sol kanattan Kazımcan Karataş'ın ortasına yakın direk dibinde Mauro Icardi geriye aşırdı, Dries Mertens bomboş durumda kendisinin 2'nci, Galatasaray'ın 3'üncü golünü atınca ASLAN 3-0'ı yakaladı...

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke bu kez Efecan Karaca ve bugün sağ bek oynayan Nuno Lima'yı kenara alıp takımın 2 mevcut sağ bekleri Florent Hadergjonaj ile Loide Augusto'yu sahaya sürerken, golü yine Galatasaray buldu..

Mauro Icardi'nin pasında topla buluşan Wilfried Zaha sol çaprazdan ceza sahasına girip rakibi Fatih Aksoy'u çalımladıktan sonra sağ ayağıyla enfes çaktı... Kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın solundan Alanyaspor filelerine giden meşin yuvarlak RAMS PARK tribünlerini bir kez daha ayağa kaldırıyordu... ASLAN skoru 4-0'a getiriyordu..

Galatasaray'da stoper Davinson Sanchez'in sakatlanması sonrası oyuna Victor Nelsson girerken çarşamba günü bakalım hangisi oynayacak?

Son bölümde 2'nci yarıda oyuna giren Tete Martins, Hakim Ziyech ve Kerem Demirbay'ın vuruşları kaleci Ertuğrul Taşkıran'dan dönerken zayıf rakibi Alanyaspor'u 4-0'lık skorla geçen Galatasaray'ın bu zaferinde rakip Teknik Direktör Fatih Tekke'nin kadrosunu iyi kullanamamasının payı büyüktü..

Elinizde Florent Hadergjonaj ve Loide Augusto gibi 2 stoper varken siz asıl bölgesi stoper olan Nuno Lima'yla oynayamazsınız..

Hele ki yetenekleri kısıtlı 2 stoper Fatih Aksoy ve Furkan Bayır'la, hem de RAMS PARK'ta Galatasaray karşısında hiç oynayamazsınız...

Furkan Bayır nispeten daha dengeli bir stoper olsa da; Fatih Aksoy'un bütün gollerde hatası var..

En azından Florent Hadergjonaj'ı sağ bek pozisyonuna çekip Nuno Lima ve Furkan Bayır'ı stoper olarak oynatırsınız, savunmanızı dengelersiniz...

Fatih Aksoy ise ön libero pozisyonunda daha etkili olur kanısındayım... Zira stoper pozisyonunda kendisine ve takımına zarar veriyor...

Peki Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke olarak aynı bölgenin oyuncuları Pione Sisto ve Oğuz Aydın'la maça başlamak da neyin nesidir? Sahada eksik kaldığınızı göremiyor musunuz?

Hele ki futbolun unutulduğu Venezuela'dan golcü Sergio Cordova'yı kim aldı? Benim bildiğim Venezuela'dan sadece "güzellik kraliçesi" çıkar...

Alanyaspor'un bu Fatih Tekke'yle işinin çok zor olduğunu belirtirken Galatasaray'a pazar günü Everton'la deplasmanda oynayacak olan Manchester United karşısında başarılar diliyor ve ekliyorum:

Acaba çarşamba günü alınacak olası bir mağlubiyette Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk "Manchester United'dan 1 gün fazla dinlendiğimiz için yenildik" der mi?

Cevabı çarşamba saat 22:30'da...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar