Colley, Beşiktaş'ı ipten aldı: Tansu Sarı yazdı...

Colley, Beşiktaş'ı ipten aldı: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig 13. hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Samsunspor ile karşılaştı. Beşiktaş, Samsunspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti.

COLLEY BEŞİKTAŞ'I İPTEN ALDI

Beşiktaş'ta yönetim anlamında adeta bir çadır tiyatrosu oynanırken 7 Kasım'da "Başkanlığı bıraktım" diyen Ahmet Nur Çebi geçtiğimiz hafta anlaşılmayan bir sebeple BEYAZ TV'ye çıkarak adaylardan Onursal Başkan merhum Süleyman Seba'ya yakın isimlerden Hasan Arat'ı, Fikret Orman'la iş tuttuğu gerekçesiyle hedef gösterdi ve "Serdal Adalı'yı destekliyorum" dedi.

Ancak "kraldan fazla kralcı" Adanalı "DIGIDIK UZMANI" Serdal Adalı; geçmişte ceza evinde kader arkadaşlığı yaptığı ve kendisini destekleyen Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım'a yaptığı gibi Ahmet Nur Çebi'ye de "Bana bulaşma" cevabını verdi..

Kongre süreci devam ederken Samsun'da yoğun yağmur altında Rıza Çalımbay'la 2'nci maçına çıktı Beşiktaş.. Siyah-beyazlılarda stoper Omar Colley ve sol bek Arthur Masuaku yeniden kadroya dönerken; cezalı Ante Rebic'in yerine Onur Bulut görev yaptı...

Alex Oxlade-Chamberlain; Gedson Fernandes ve Amir Hadziahmetovic'in önünde 10 numara pozisyonunda yer alırken; Jackson Muleka ile Cenk Tosun gol arıyorlardı...

Haftalardır forma giymeyen herkesin merakla beklediği golcü Vincent Aboubakar da yedekler arasındaydı..

Ev sahibi Samsunspor da Milli maç arası öncesi Pendikspor'a 1-0 mağlup olmuş, Alman hocası Markus Gisdol ile çıkışa geçmek istiyordu..

Kadrolarında Süper Lig seviyesinde futbolcu sayısının az olması yüzünden pek başarılı olamayan Samsunspor karşısında Beşiktaş etkili başladı...

Alex Oxlade-Chamberlain'in sol tarafa bıraktığı topta Onur Bulut'un kaleye gönderidği top Samsunspor'un sol beki Soner Gönül'e çarparak filelere gitti ancak hakem Abdülkadir Bitigen yardımcısı Anıl Usta'nın uyarısıyla Onur Bulut'un ofsayt pozisyonunda olduğunu belirterek golü iptal etti..

Samsunspor'un sol beki Soner Gönül Beşiktaş'a gol attırmaya adeta yemin etmişti.. Bu kez Valentin Rosier'yi yere indirdi, kazanılan penaltı vuruşunda önce topu kaleci Okan Koçuk'a nişanlayan Cenk Tosun, dönen topu Samsunspor filelerine gönderince Kara Kartallar deplasmanda 1-0 öne geçti..

Ev sahibi Samsunspor'da savunma görevlerinden çok hücuma çıkıp gol atmayı seven Hollandalı stoper Rick van Drongalen 2 kez kaleci Mert Günok'u geçemezken; Carlo Holse ve Marius Mouandilmajdi de kaleci Mert Günok'un üzerine vurunca Beşiktaş ilk yarıda fark yemekten kurtuldu...

25'de Beşiktaş savunması topu bir türlü uzaklaştıramayınca Samsunspor'da Zeki Yavru'nun sol taraftan ortasında Arthur Masuaku ve Necip Uysal'ın arasından enfes bir vole çakan Çadlı golcü Marius Mouandilmadji ev sahibi Samsunspor'a 1-1'lik eşitliği getirdi..

Gol sonrası geçtiğimiz haftalarda Pendikspor karşısında da sakatlanıp maçı bırakan Samsunspor'da Faslı Ait Bennaser'in yerine Köln'den transfer edilen Alman asıllı Ganalı Kingsley Schindler oyuna girerken 46'da da Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar Onur Bulut'un yerine görev yaptı..

Beşiktaş'ta "Yeteneksizlik abidesi" dediğimiz stoper Necip Uysal "Varlığı dert" dediğimiz kaleci Mert Günok ile birlikte az kalsın golü yediriyorlardı... Samsunsporlu Emre Kılınç'la mücadelesinde Necip Uysal, kaleci Mert Günok'un kalesinden çıkmasıyla öyle bir vurdu ki
meşin yuvarlak falso almasa Samsunspor'un 2'nci golü olarak Beşiktaş filelerine gidecekti.. Bereket korkulan olmadı....

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay golü atan Cenk Tosun'un yerine Tayfur Bingöl'ü oyuna alırken Samsunspor'daysa golün asistini yapan Zeki Yavru sakatlanınca Muhammed Gümüşkaya içeri girdi...

Siyah-beyazlılarda Vincent Aboubakar'ın kafa vuruşu az farkla auta giderken; ev sahibi Samsunspor'da Olivier Ntcham'ın pasında topu Beşiktaş filelerine gönderen Muhammed Gümüşkaya'nın golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi...

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Alex Oxlade-Chamberlain'in yerine Demir Ege Tıkmaz'ı oyuna alırken bu değişiklik sonrası Amir Hadziahmetovic'in ceza sahası dışından vuruşunu Samsunspor kalecisi Okan Koçuk kornere çelmeyi başardı..

84'de Beşiktaş golü buldu... Amir Hadziahmetovic'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Okan Koçuk git-gel yapınca arka direk dibinde Omar Colley kafayı vurdu.. Gol çizgisi üzerinde Emre Kılınç'ın çevirdiği topu Beşiktaşlı Gedson Fernandes içeri doldurdu.. Kaleci Okan Koçuk penaltı golündeki gibi bir türlü yerinden kalkamayınca Omar Colley kendi topunu takip etti ve Beşiktaş'ı Samsunspor deplasmanında 2-1 öne geçirdi..

Golden sonra Samsunspor'un çabaları sonucu değiştirmeyince Beşiktaş 2-1 kazandı ve 3 puanı kaptı.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın 2'nci gelişinde 2'de 2 yaptı ve 6 puanı kaptı...

Bu darboğazdan 6b puanla çıkmak başarı ancak her takım Samsunspor gibi yetersiz bir kadroya sahip olmaz...

Özellikle kaleci Okan Koçuk 2 golde de yerinden kalkamayarak Beşiktaş'ın galibiyetine davetiye çıkarırken; stoper Rick van Drongalen ile sol bek Soner Gönül Samsunspor seviyesinin oldukça altındalar..

Samsunspor gibi Süper Lig'e yeni çıkmış bir takımın, Bursaspor'u küme düşürmüş, Galatasaray'da ve Giresunspor'da başarısız olmuş kaleci Okan Koçuk'la sezona başlaması şaşkınlık verici..

Polonyalı file bekçisi Jakub Szumski'nin turşusunu mu kuracaksınız?

Samsunspor'un Faslı orta saha oyuncusu Ait Bennaser acaba sakat olarak mı kadroya katıldı? Zira üst üste 2 maçta da sakatlanıp erkenden oyunu bırakması gerçekten garip...

Samsunspor Başkanı Robert Yüksel Yıldırım'ın kadro kalitesini mutlaka yükseltmesi şart.. Bu kadro iş yapmaz, yapamaz...

Lige ve Avrupa'ya havlu atan Beşiktaş bakalım Brugge karşısında ne yapacak?

Bu sorunun cevabını da perşembe günü saat 22:30'a bırakalım...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar