Ramazan’da korsan davulculara dikkat: Yaka kartına bakın!

Ramazan’da korsan davulculara dikkat: Yaka kartına bakın!
Ramazan başlarken korsan davulcular için de bir uyarı yapıldı. Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut, “Davulcuların yaka kartına bakın” diyerek uyardı.

Selami Aykut, Ramazan''da davulcuların cepken ve şalvardan oluşan geleneksel kıyafet giyeceğini, yaka kartı takacağını belirterek korsan davulculara karşı uyardı.

Ramazan ayının sembolü olan davulcular, bu gece kalkılacak ilk sahurla birlikte görevlerine başlayacak. İstanbul’da yaklaşık 3 bin 500 davulcu, cepken ve şalvardan oluşan geleneksel kıyafetleri ve yakalarına takılı kimlik kartlarıyla hazırlıklarını tamamladı. Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut, Ramazan davulcusunun giysisi ve yaka kartıyla hizmet vereceğini belirterek, korsan davulcuların karşı mahalle muhtarlarına bilgi verilmesini istedi.

Davulcuların 10 günlük bir eğitimden geçirildiğini belirten Aykut, "Ramazan ayında davulcuların ayın gelişiyle birlikte çocuklarımızı, gençlerimizi, davullarıyla sahura uyandırmanın, Osmanlı''dan gelen kültürümüzü yaşatma noktasında en güzel paylaşımımız. Ramazan ayında ibadetlerin yoğun olduğu ve bu ibadetlerin yanı sıra da davulcusuyla birlikte manilerle, hep beraber güzel bir mutluluk içerisinde, huzur içerisinde geçirmek için gayret gösteriyor. Mahalle muhtarlarımız 10 günlük eğitimlerde, mahalleleri içerisinde davulcularımızı hem kıyafetleri hem de söyleyecekleri manilerle bizzat takip etti" diye konuştu. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar