Ramazan ayı başlıyor

Ramazan ayı başlıyor
Müslümanların iple çektiği Ramazan ayı yarın başlıyor... ‘11 ayın sultanı’ için erken imsak saati 04.14’te Iğdır’da, son imsak saati ise 05.25’te İzmir’de yapılacak.

Üç ayların sonuncusu Ramazan, 2022 yılı Diyanet''in takvimine göre yarın başlayacak. İlk teravih namazı bu akşam yatsı namazının ardından kılınacak. İstanbul’da ilk teravih namazı 20.57’de olacak. 

“Bin aydan daha hayırlı” olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 27 Nisan’da idrak edilecek. Diyanet takvimine göre bu yıl son oruç ise 30 Nisan’da tutulacak. Ramazan ayının ilk günü en erken Imsak saat 04.14’te Iğdır’da, son imsak ise 05.25’te İzmir’de gerçekleşecek.

FİTRE MİKTARI 40 LİRA OLARAK BELİRLENDİ

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından alınan kararla fitre 40 lira oldu. Ramazan etkinlikleri ay boyunca “Doğruluk” temasıyla yapılacak. Salgın nedeniyle cemaatle kılınamayan teravih namazları camilerde cemaatle birlikte kılınacak. Bu süreçte devam eden tedbirlere de uyulacak. Ramazan ayı boyunca irşat faaliyetleri büyük oranda yüz yüze yapılacak. Müftülüklerce uygun görülen cami ve mescitlerde ‘Hatimle Teravih Namazı’ kılınacak. ‘Alo 190 Dini Bilgilendirme Hattı’, Ramazan ayı boyunca haftanın 7 günü 08.00-22.00 saatleri arasında vatandaşların hizmetinde olacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar