İngilizlerin olay yaratan Putin iddiası: Birkaç ay içinde devrilebilir

İngilizlerin olay yaratan Putin iddiası: Birkaç ay içinde devrilebilir
Ukrayna'ya başlattığı işgal harekatı ile tüm dünyanın tepkisini çeken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında flaş bir iddia gündeme geldi. İngiliz İstihbaratı, bir süredir çeşitli hastalıklarla boğuşan Rus liderin, birkaç ay içerisinde sağlık sorunları nedeniyle devrilebileceğini öne sürdü.

''BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE DEVRİLEBİLİR''

Eski Britanya istihbaratı çalışanı Christopher Steele, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in sağlık durumunun "3 ila 6 ay içerisinde görevini sürdürmesine izin veremeyecek kadar kötüleşebileceğini"; bu sebeple de "devrilebileceğini" ifade etti.

Daily Star''ın aktardığına göre BBC Radio 4''un ''The World at One'' programına konuk olan Steele, "Putin''in bugünden 3 veya 6 ay sonrasına kadar iktidarda kalabileceğini düşünmüyorum. Sağlığının kötüye gittiğine dair işaretler var ve bu da görevini yapamamasında bir faktör olacak" dedi.

Steele, "Eğer bize CIA (ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı) ve kendi kaynaklarımız tarafından söylenenler doğruysa Putin bu süreçte görevini yapamayacak hale gelebilir. Burada halkın liderinden korktuğu bir otoriter lider rejiminden söz ediyoruz. Eğer lider tıbbi olarak görevini yapamayacak duruma gelirse ona karşı bir hareketlenme olacaktır. Bundan eminim" dedi. 

''''SAÇMALIK'''' DEMİŞLERDİ

Kremlin, Putin''in sağlık sorunları olduğu ile ilgili iddiaları reddediyor. Geçen haftalarda Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Bu tamamıyla saçmalık. Devlet Başkanı''nın hiçbir sorunu yok" demişti. Mayıs ayı sonunda da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Aklı başında insanların Putin''e baktığında sağlığıyla ilgili herhangi bir sorun görebildiğini sanmıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar