Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: Coronavirüs aşısı 90 günde gelebilir

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: Coronavirüs aşısı 90 günde gelebilir
Hürriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, coronavirüsün 90 gün içerisinde piyasaya çıkabileceğini söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, herkesin merakla beklediği coronavirüs aşısı hakkında önemli bir bilgilendirmede bulundu. 

İsrail Bilim ve Teknoloji Bakanı Ofir Akunis’e göre İsrailli bilim insanlarının, coronavirüs aşısını geliştirmenin eşiğinde olduğunu belirten Müftüoğlu, "Her şey yolunda giderse, birkaç hafta içinde aşı kullanıma hazır hale gelebilecek. Yasal süreçler ve diğer aşamalar da dikkate alınırsa, aşının 90 gün içinde kullanıma hazır olması mümkün" dedi. 

Hürriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun 'Coronavirüs aşısı yakında elimizde olabilir' başlıklı yazısı şu şekilde: 

"Her şey yolunda giderse, birkaç hafta içinde aşı kullanıma hazır hale gelebilecek. Yasal süreçler ve diğer aşamalar da dikkate alınırsa, aşının 90 gün içinde kullanıma hazır olması mümkün. İsrail’de araştırma merkezi MİGAL, daha önce tavuklardaki “infeksiyöz viral bronşit”e karşı geliştirilen aşının, mevcut koronavirüse karşı da kullanılabileceğini açıklamıştı. MİGAL biyoteknoloji araştırma grubu başkanı Dr. Chen Katz, “Umarım birkaç hafta içinde aşı hazır olacaktır” açıklaması yaptı. Bence yeni bir haftaya başlarken harika bir haber bu." 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar