Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Kur Korumalı Mevduat'ın faizi yüzde 63 oldu

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Kur Korumalı Mevduat'ın faizi yüzde 63 oldu
Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminde mart sonundan beri vadesi dolanlara denk düşen ortalama bileşik faizin oranını açıkladı.

İŞTE KUR KORUMALI MEVDUAT'IN VERDİĞİ ZARAR!

Aralık ayında yürürlüğe giren Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin etkisiyle 18 lira seviyelerinden 12 liraya kadar düşen dolar kuru hafta başından beri yaşadığı hızlı yükselişle 17 lirayı aştı. 20 liranın üzerini gördükten sonra gerileyen euro da tekrar 18 liranın üzerine çıktı. Döviz kurlarının ateşinin söndürmek ve piyasada dolarizasyonu engellemek için alınan KKM önlemine rağmen kurların altı ay sonra başladığı noktaya yaklaşması sistem üzerindeki tartışmaların alevlenmesine ve dolar-euro neden yükseliyor sorularının sorulmasına yol açtı.

Merkez Bankası eski baş ekonomisti Hakan Kara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, KKM''nin getirisini hesaplamaya çalıştığını ve mart ayı sonundan beri vadesi dolan hesapların yıllık getiri oranının yüzde 63 olduğunu vurguladı.

Merkez Bankası''nın eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, ‘örtülü faiz artışı’ olarak yorumlanan kur korumalı mevduat uygulamasının hangi faize denk geldiği hesapladı. Kara’ya göre mart sonundan beri vadesi dolanların ortalama bileşik faiz eşleniği yüzde 63 oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar