Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama! Son depremler İstanbul depreminin habercisi mi?

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama! Son depremler İstanbul depreminin habercisi mi?
Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Kuzey Anadolu kırığında meydana gelen depremler sonrası uyarı geldi.

AFAD verilerine göre geçtiğimiz gün saat 23.53'te merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem pek çok kişiyi korkuttu.

Önceki gün saat 01.15'te merkez üssü Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde meydana gelen ve Richter ölçeğine göre önce 4.3 olan deprem sonrası 23.23'te de 4.1 büyüklüğünde 2 deprem gerçekleşmişti.

SON DEPREMLER İSTANBUL DEPREMİNİN HABERCİSİ Mİ?

Yaşanan depremler Kelkit'in yanında Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon'dan da hissedilmişti. Depremlerin İstanbul depremini tetikleyip tetiklemediği hakkında jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi.

Ercan, "Bunlar, 1500 kilometre uzunluğundaki Kuzey Anadolu kırığının en doğu ve en batı ucunda olan küçük depremlerdir. Görünüşe göre, yerel gerginlik boşalmalarıdır. Doğudaki Kuzey Anadolu kırığında olmuş olmasına karşın batıdaki deprem, beklenen İstanbul kolunun ikincil kesiminde, çatalında Çınarcık kolu üzerinde oluştu. Bunun görünüşe göre, İstanbul depremini tetikleyici özellikte olmadığını söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

"GELECEKTE DEPREM BÜYÜKLÜKLERİ ARTACAKTIR"

Yaşanan küçük depremler sonrası büyük ölçekli bir deprem beklemediklerini söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Şu anda çekinceli bir durum söz konusu değil. Bunlar İstanbul depreminin tetikleyicisi ve ön depremi değil. Bu tarz küçük depremler olur. Hemen değil ama beklenen İstanbul depremi oluncaya kadar 4, 4.5, 5, 5.5 hatta 6 büyüklüğüne varan bu tür depremler görebiliriz." dedi. Ercan bunun yanı sıra "Gerginlik biriktikçe ve patlama noktası yaklaştıkça, gelecekte deprem büyüklükleri de artacaktır" diyerek uyarıda da bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar