Prens Selman'a etki eden Carla DiBello İngiliz futbol devini satın aldırıyor

Prens Selman'a etki eden Carla DiBello İngiliz futbol devini satın aldırıyor
İngiltere Premier Lig'in önemli ekiplerinden birisi olan Newcastle United'ı, Carla DiBello'nun etkisiyle Prens Selman'ın satın aldığı bildirildi.

İngiliz Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'ın yeni sahibi belli oldu. Newcastle United'ı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Salman satın aldığı ifade edildi.

Ada basınında yer alan haberlere göre; taraftarlar arasında 343 milyon sterline el sıkışıldı. Prens Selman'ın aklına Newcastle'ı alma düşüncesini sokan kişinin Carla DiBello olduğu öne sürüldü.

Newcastle United'ın mevcut sahibi Mike Ashley ile Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu arasında devam eden görüşmelerde son aşamaya gelindiği iddia edildi. Ada basınında yer alan haberlere göre; taraftarlar arasında 343 milyon sterline el sıkışıldı.

İŞTE PRENSİ İKNA EDEN O GÜZEL!

Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın aklına Newcastle'ı alma düşüncesini sokan kişinin Carla DiBello olduğu iddia edildi.

The Wall Street Journal'da yer alan haberde, Carlo DiBello'nun Newcastle United ile Selman arasında yapılan görüşmelerde kilit rol üstlendiği yazıldı.

Habere göre DiBello, hali hazırda Suudi Yatırım Fonları'nın yaptığı 343 milyon poundluk teklifin görüşmelerini bizzat yürütüyor.

İki taraf için yapılan görüşmelere katılan DiBello'nun Newcastle United'i satın alma konusunda gidişatı belirleyecek kişi olarak belirtiliyor.

Yasir Al-Rumayyan tarafından yönetilen Suudi Devlet Fonları’nın temel stratejisi Muhammed bin Selman’ın ülkeyi petrol bağımlılığını azaltmak.

Muhammed bin Selman daha önce yine ülke ekonomisinin petrole olan bağımlılığını azaltmak adına devasa bir spor şehri projesinin temellerini atmıştı.

Hükümet, spor şehrinin yönetiminin ülkenin geri kalanından bağımsız olarak bir nevi özerk yapı olmasını hedefliyor.

Bu özerklik paketinde, şehirde alkolün serbest olması ve kadınların daha özgürlükçü haklara sahip olması gibi maddeler yer alıyor.

Neom ismi verilecek olan komplekste kadınlar ve işçiler de Suudi Arabistan'ın genelinin aksine burada daha geniş haklara sahip olacak.

Suudi Arabistan'ın 2030 vizyon paketi kapsamında hayata geçirilecek olan şehrin yüzünün Batı'ya dönük olacağı ifade ediliyor.

Suudi Hükümeti bu paketle birlikte uluslararası vitrince insan haklarına saygı gösterilmediği yönündeki algıyı da kırmak istiyor.

Turizm, reklam ve bahis gibi gelir kalemlerine oldukça güvenen Selman, ülkeye alternatif bir gelir kaynağı yaratmak istiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar