Resmi Gazete'de yayımlandı: Poşet fiyatlarına zam geldi!

Resmi Gazete'de yayımlandı: Poşet fiyatlarına zam geldi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan geri kazanım katılım payı tüm marketlerde geçerli olacak.

Marketlerde satılan poşet fiyatları 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde geri kazanım katılım payı ücreti dahilinde kapsamında yüzde 54 zamlanarak 38,5 kuruşa yükseltdi.

SADECE MARKETLERDE GEÇERLİ

Yüzde 54 zamlanan Alışveriş poşet ücretleri sadece market için geçerli olacak. Tüketici bu zamdan etkilenmeyerek 25 kuruşa satın almaya devam edecekler.

Geri kazanım katılım payı ücreti kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi gazetede yayımlanan kararın detayları şu şekilde:

2023 yılı içinde adet başına; binek araç lastiklerinden 6 TL, cinsine göre araç akülerinden 15, 60 ve 150 kuruş/kg, pil ve şarjlı pillerden 6, 9.5, 15 ve 32 TL/Kg, otomotiv pilleri ve lityum içeren araç bataryalarından 46 TL/Kg, madeni yağdan 150 kuruş/Kg, bitkisel yağdan 32 kuruş/Kg, televizyon ve monitör gibi elektronik eşya, telekomünikasyon ekipmanları, küçük ev aletlerinden 60 kuruş/Kg, buzdolabı ve iklimlendirme cihazları hariç olmak üzere beyaz eşyalardan 80 kuruş/Kg, buzdolabı ve iklimlendirme cihazlarından 95 kuruş/Kg ve ilaçlardan 3.2 kuruş/kutu veya şişe geri kazanım katılım payı tutarı alınacak.

"NE DEDİYSEK O !"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum, sosyal medyada yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Marketlerin devletimize ödeyeceği ve çevre projelerimizde kullandığımız plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş olarak belirlendi. Yani ne dediysek o!"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar