Portekiz Golden Visa: Faydaları

Portekiz Golden Visa: Faydaları
Golden Visa Portekiz, yatırıma dayalı bir Avrupa ikamet planıdır. Bu program, dünyadaki en başarılı yatırım göçmen programlarından biridir. Bu yazımızda, Golden Visa Portekiz'e bir giriş ve başvurunuzu nasıl yapabileceğinizi bulabilirsiniz.

Portekiz Golden Visa programını bazı avantajları şunlardır:

  • Portekiz Golden Visa oturma vizesi size Portekiz''de yaşamak için yasal haklar verecektir: Ancak bu, Portekiz''e kalıcı olarak taşınmanız gerektiği anlamına gelmez.
  • Oturma izninizi korumak için her yıl ortalama 7 gün kalmanız gerekir. Bu, Portekiz''deki ikametinizi yatırımla sürdürmeniz için yeterlidir.
  • Schengen Ülkelerine Vizesiz Seyahat: Portekiz Golden Visa oturma izni kartı, ayrı bir vizeye ihtiyaç duymadan Schengen Ülkelerinde özgürce seyahat etmenizi sağlar. Kart, Schengen vizesi ile aynı şekilde çalışmaktadır. AB vatandaşı olmayanlar için büyük bir avantajdır.
  • Vergi Avantajları: Portekiz bazı cazip vergi avantajları sunmaktadır. Başlangıç ​​olarak, Portekiz ülke dışında kazanılan yabancı geliri vergilendirmez; yetkililer sadece ülke içinde kazanılan para için vergi istemektedir. Ayrıca, Portekiz''de vergi mükellefi olmak istiyorsanız, Portekiz, sizi 10 yıl boyunca çeşitli vergilerden muaf tutabilecek, Non Habitual Resident (NHR) olarak bilinen bir program sunmaktadır.
  • Golden Visa Programı Yasaldır: Program, Avrupa Birliği''nin göçmenlik yasalarına uygundur. Portekiz Golden Visa ikamet planı, bazı ikamet ve yatırım yoluyla vatandaşlık programlarının aksine, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü tarafından kabul edilmektedir.
  • Portekiz, yatırımcılardan ikamet vizesi karşılığında bağış talep etmiyor: Ülkede Altın Vize ile sonuçlanabilecek çeşitli gerçek dünya yatırım seçeneklerini açıkça sunuyorlar. Bu anlamda paranızı gelişmekte olan bir ekonomiye yatırıp öncü gösterge elde ederken ödül olarak da Portekiz oturma izni alabileceksiniz.

Portekiz Golden Visa için Şartlar ve Gereksinimler

Portekiz Golden Visa programına başvurmak için aşağıdaki şartları karşılamanız gerekir:

  • Portekiz''de nitelikli bir yatırım yapmak
  • AB üyesi olmayan, AEA veya İsviçre dışındaki bir ülkenin vatandaşı olmak
  • 18 yaşından büyük olmak (asıl aday için)
  • Temiz bir sabıka kaydına sahip olmak
  • Portekiz dışından finans geliri

Portekiz Golden Visa için Yatırım Türleri

Yatırım yoluyla Portekiz oturma izni programına başvurmak için aşağıdaki yatırım türlerinden birini yapmanız gerekir.

1. Gayrimenkul Yatırımı: Portekiz İçin En Popüler Tercih Golden Visa

En sık kullanılan yatırım türüdür. Bu seçeneğin çeşitli alternatifleri vardır.

500.000 Euro''luk Gayrimenkul Yatırımı

Portekiz''de gayrimenkul için en az 500.000 Euro harcamanız gerekir. Lizbon, Porto veya sahil şeridi dışındaki herhangi bir yerde herhangi bir mülk olabilir. Bu yerlere yatırım yapmak istiyorsanız, ticari bir mülk satın almanız gerekecek. Bu, Portekiz Golden Visa almak için en yaygın seçeneklerden biridir.

350.000 Euro''luk Kentsel Dönüşüm Bölgesi Yatırımı

Bu da popüler bir yollardan biridir. Portekiz hükümeti, mevcut gayrimenkul binalarının onarımına katkıda bulunarak yabancı yatırımcıları bu tercihe katılmaya davet ediyor.

Mülkün 30 yaşından büyük olması veya kentsel dönüşüm bölgesinde bulunması gerekir. Bundan sonra, mülk restore edilmelidir. Satın alma fiyatının tüm maliyeti artı rehabilitasyon maliyetleri en az 350.000 Euro olmalıdır.

Düşük Nüfuslu Bölgelerde 280.000 Euro’dan 400.000 Euro’ya Kadar

Söz konusu mülk düşük nufuslu bir bölgede ise minimum yatırım tutarı %20 daha azalır.

Sonuç olarak, 500.000 Euro''luk gayrimenkul seçeneği için minimum ihtiyaç 400.000 Euro''dur.

350.000 Euro''luk gayrimenkul kentsel dönüşüm seçeneği için minimum ihtiyaç 280.000 Euro''dur.

2. Portekiz Fonuna Yatırım

Nitelikli bir Portekiz yatırım fonuna minimum 500.000 Euro yatırım gereklidir. Portekiz Golden Visa almaya hak kazanabilmek için fonun belirli kriterleri karşılaması gerekir.

3. Şirket Kurma

Portekizli bir şirkette 10 yeni iş alanı yaratması gerekmektedir. Roller yeni ve tam zamanlı olmalıdır. Şirket, tek sahibi olan bir limited şirket olmalıdır. Ana mal sahibi ve aile üyeleri vize için uygun olacaktır.

Bir iş veya teknoloji girişimi kurmak isteyen kişiler arasında yaygın bir seçimdir. Birçok girişimci, canlı kültürü ve vasıflı işgücünün yanı sıra Avrupa''nın en uygun fiyatlı başkentlerinden biri olması nedeniyle yeni işlerinin yeri olarak Lizbon''u seçiyor.

4. Sermaye Transferi

Portekiz''e veya bir Portekizli şirkete en az 1,5 milyon Euro''luk bir sermaye işlemi gerçekleştirme de tercih edilen yollardan biridir.

5. Bilimsel ve Teknolojik Araştırmaya Yatırım

Teknik veya bilimsel çalışma için minimum 500.000 Euro gereklidir. Portekiz''de tanınmış bir ulusal kurum araştırmayı gerçekleştirmelidir.

6. Sanata ve Ulusal Mirasa Yatırım

Portekiz''in ulusal tarihi, sanatı ve kültürünün korunmasına dair en az 250.000€ değerinde yatırım yapılmaldır.

Artık Portekiz Golden Visa programına aşina olduğunuza göre, yolculuğunuza bugün başlayın ve Portekiz oturma izni alın!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar