Polonya'dan ilginç hamle: Avrupa sokaklarında otobüs gezdireceğiz!

Polonya'dan ilginç hamle: Avrupa sokaklarında otobüs gezdireceğiz!
Ukraynalı pek çok mülteciye ev sahipliği yapan Polonya'dan yeni bir hamle geldi. Rusya'nın Ukrayna topraklarında gerçekleştirdiği savaş suçlarını dünyaya duyurmak istediklerini anlatan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Avrupa kentlerinde otobüs gezdirerek, '"Ukrayna'da öldürülenlerin çığlığını herkese duyurmak istiyoruz" dedi.

Başlattığı işgal harekatı sonrası gitgide yalnızlaşan Rusya''ya karşı bir hamle de Polonya''dan geldi. Ukrayna''da yaşanan trajedi karşısında dünyanın sessiz kaldığını söyleyen Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, başkent Varşova''da bir basın toplantısı düzenledi. 

Morawiecki, Ukrayna''da yaşanan savaşı anlatan afişleri taşıyan otobüslerin tüm Avrupa''yı dolaşacağını söyleyerek, "Bugün burada Ukrayna''da öldürülenlerin çığlığını herkese duyurmak istiyoruz. Ukrayna sokaklarında olup bitenler vicdanlarımızı sızlatıyor, fakat olanları hemen unutuyoruz. Avrupalı dostlarımız normalleşme çabalarını görüyoruz fakat Ukrayna''da her gün yaşananlar dolayısıyla normale dönüş mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar