Piyasaları karıştıran açıklama: Doların 32 lira olacağı tarihi duyurdular

Piyasaları karıştıran açıklama: Doların 32 lira olacağı tarihi duyurdular
Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Liam Peach, Türkiye'de dolar kuru hakkında gündem yaratan açıklamalarda bulundu. Dolar kurunun her koşulda yükseleceğini düşünen Liam Peach, kurun ne zaman 32 lirayı göreceğini de duyurdu.

Son günlerde dolar 19 liranın üzerinde seyrederken, kur hakkında yeni tahmin ve öngörüler gelmeye devam ediyor.

Independent Türkçe''den Gökçen Tuncer''in haberine göre, Türkiye''nin makroekonomik dengesizliklerinin giderek derinleştiğini ve bu durumu yönetmenin yıllar alacağını söyleyen Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti, "Muhalefetin bunu başarmak için sert politikalar uygulamaya iştahı var mı, henüz net değil" diye konuştu ve şöyle devam etti: 

Yani, muhalefetin zaferi Türkiye''nin finansal piyasalarına bir canlanma getirebilir, özel sermaye akışı dalgası yaratabilir. Ancak diğer yandan bu canlanma hızlı şekilde yok olabilir. Reform süreci kararlılıkla hayata geçene kadar, Türkiye büyük yatırım akımlarının olmasında bir tereddüt yaşayabilir. 

"Buna ek olarak, Türkiye ekonomisinin, seçim sonuçlarından bağımsız olarak, lirada çok büyük bir değer kaybı olmadan dengeye gelmesi gerektiğini düşünüyoruz" diyen Leam Peach, dolar/TL''nin 2023 sonunda 26 liraya, 2024 sonunda ise 32 liraya yükselebileceğini öngördüklerini aktardı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar