Piyasaları hareketlendirecek gelişme! Dev holding halka arz oluyor

Piyasaları hareketlendirecek gelişme! Dev holding halka arz oluyor
Yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi, inşaat, gayrimenkul yatırımları, yurt-konaklama hizmetleri, tarım ve balıkçılık ana iş kollarında faaliyet gösteren dev holding halka arz oluyor.

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi, inşaat, gayrimenkul yatırımları, yurt-konaklama hizmetleri, tarım ve balıkçılık gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Koray Holding, paylarının halka arz edilmesi için çalışmalara başladığını duyurdu.

Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, şirketin yüzde 35,24 oranındaki paylarının halka arz edilmesine karar verildiğini ve bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yapıldığını bildirdi.

Koray Holding’in internet sitesinde yer alan bilgilere göre, holdingin enerji portföyü Türkiye ve Ukrayna’da toplamda 107,13 MWp büyüklüğünde güneş enerjisi santralleri ve 10,5 MW mekanik kurulu güce sahip biyokütle enerji santrali projesi ile 38,14 MW mekanik kurulu güce sahip hidroelektrik santrallerden oluşuyor.

Holding, yenilenebilir enerji alanında büyümeye devam etmeyi ve Türkiye’nin enerji ihtiyacına katkı sağlamayı hedefliyor.

Koray Holding'in internet sitesinde yer alan bilgilere göre Koray Holding, Türkiye’de 100,16 MWp ve Ukrayna’da 6,97 MWp kurulu güç olmak üzere toplamda 107,13 MWp büyüklüğünde enerji santrali portföyüne erişti.

Holding, aynı zamanda 10,5 MW mekanik kurulu güce sahip biyokütle enerji santrali projesini de 2020 sonunda devreye alarak faaliyete geçirdi.

Koray Holding enerji portföyünde ortaklığı bulunan toplam 38,14 MW mekanik kurulu güç büyüklüğünde hidroelektrik santrallerine de yer veriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar