Selçuk Geçer'den yatırımcılara korkutan uyarı! İyi haberler gelmiyor...

Selçuk Geçer'den yatırımcılara korkutan uyarı! İyi haberler gelmiyor...
Piyasa uzmanı ekonomist Selçuk Geçer, yatırıcılara dikkat çeken uyarılarda bulundu. Geçer, yayınladığı Youtube videosunda 'stagflasyon'a dikkat çekti.

SELÇUK GEÇER'DEN YATIRIMCILARA KORKUTAN UYARI!

Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, yayınladığı Youtube kanalından altın ve dolar yatırımı yapacakları uyardı. Geçer, "Türkiye''nin ekonomi yönetiminde ufuk çizgisi yok" diyerek "Para kazanmak için sakın yatırım yapmayın" dedi. 

Selçuk Geçer, Türkiye''nin krizin dibine gittiğinin altını çizerek stagflasyon uyarısında bulundu. "Az uyuyup çok uyanık kalacağız" diyen Geçer şunları kaydetti: 
"Bir fırtına yaklaşıyor. Bazen ''güneşi görüyoruz'' derken yeni bir haberle krizin daha dibine gittiğimizi görüyoruz. Sadece Türkiye kaynaklı değil bu. Dünyadan da iyi haberler gelmiyor."

DOLAR SABİT KALMIYOR

Altın fiyatlarındaki yükselişi işaret eden Geçer, "Altın yüksek fiyatlarını korumaya devam ediyor. Peki bütün bunlar rağmen dolar neden yükselmiyor? Dolar sabit kalmıyor aslında. Bugünler az uyuyacağız. Çok uzun uyanık kalacağız." dedi.

Türkiye''nin büyüme oranlarını değerlendiren Geçer, yıl sonunda yüksek bir enflasyonla karşı karşıya kalacağımızı iddia etti. Yıl sonu beklentisinin yüzde 46''ları bulacağını söyleyen Geçer, "Benim beklentim 2 katlanmış enflasyon olması yönünde. 2022 yılının sonunda büyüme yüz 3,4 ten 3,2''ye düşmüş noktada. Türkiye''de stagflasyon gözlemleniyor" açıklamasında bulundu.

STAGFLASYON NEDİR?

Stagflasyon, İngilizce "Stagnation" yani durgunluk/daralma ve "Inflation" yani enflasyon kelimelerinden türetilmiş bir ekonomik terimdir. Ekonomik hayatta hem durgunluk hem de enflasyon yaşandığı dönemlerde bu iki olgunun birbirini tetiklediğini ve büyüttüğünü anlatmakta kullanılır. Ekonomik krizlerin başa çıkılması zor olanlarından birisi budur. Eğer ekonomi enflasyon içinde büyümeye devam etse bir miktar büyümeden fedakarlık ederek enflasyonu düşürmek daha kolay olabilirdi. Oysa stagflasyonda bir yandan enflasyonla mücadele edecek bir yandan da ekonomiyi canlandıracak bir ekonomi politikası biçimlendirmek gerekir ki bu çok kolay bir iş değildir. Çünkü bu iki politika genelde birbiriyle çelişen politikalardır. Bu durumda iki hedefi de tutturamayacak bir politika arayışı içine girmektense bir seçim yaparak önceliği bu iki hedeften birisine vermek daha uygun olabilir.

STAGFLASYON''UN SEBEPLERİ NELER?

*Yanlış para ve maliye politikaları,
*Tüketimin ve ücretlerin artması,
*Enerji kaynaklarının fiyatlarının yükselmesi,
*Para arzının üretimden fazla artması,
*Finansal krizler ve döviz kurlarındaki istikrarsızlıklar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar