Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın için kaçınılmaz sonu açıkladı: Tozu dumana katacak

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın için kaçınılmaz sonu açıkladı: Tozu dumana katacak
Merkez Bankası'nın kararının ardından dolar ve gram altında gözler FED'e çevrildi. Gelecek hafta açıklanacak FED kararı öncesinde altın fiyatlarına ilişkin İslam Memiş, "Tozu dumana katacak" diyerek gram altında kaçınılmaz sonu açıkladı.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Dolar ve altın yatırımcısı tüm dikkatini merkez bankalarından gelecek faiz kararlarına çevirdi. Türkiye Cumhruiyet Merkez Bankası politika faizini açıkladı, sırada ABD Merkez Bankası'nın (FED) açıklayacağı faiz kararı var. FED'in bu ay faiz artırdıktan sonra geri adım atacağına işaret eden verilerle ons altın iki ayın en yüksek seviyesine sıçradı. Prangalarını kırmaya hazırlanan altın fiyatlarına dair dünyaca ünlü bankadan yeni tahmin geldi.

ALTIN FİYATLARI YER ÇEKİMİNDEN KAÇMAYA BAŞLADI

FED'in faiz artırımı sürecinde baskılanan altın fiyatları, enflasyon verilerinin iyileşmesiyle yeniden yükselişe geçti. 1.989 dolara kadar yükselen Ons altın yeniden yükseliş sinyali verdi. Uzmanlara göre teknik tablo önemli ölçüde iyileşti ve altın yer çekiminden kaçmayı başararak 1.950 dolar/ons destek seviyesinden epey uzaklaştı.

İSLAM MEMİŞ'TEN ONS ALTIN YORUMU

Öte yandan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED sonrasında altın fiyatlarında yaşanabilecek değişimlere ilişkin dikkay çeken yorum yaptı. Ons altın stabil bir performans sergilemeye devam ettiğini belirten İslam Memiş, şunları söyledi:

GRAM ALTINDA KAÇINILMAZ YÜKSELİŞ YAKIN

"26 Temmuz'da açıklanacak karar (FED kararı) öncesinde 2000 bandının aşılmasını beklememekle beraber, aşağı tarafta 1965 ve 1948 dolar seviyelerinin önemli dirençler olduklarını düşünüyorum.Buralar kırılırsa, kısa süreli bir sert düşüş dalgası gözlemleyebiliriz.

Her ne kadar FED Başkanı Powell tarafından şahin tonda açıklamalar yapılıyor olsa da, bunların Fed'in söylem gücünü kullanarak piyasaları manipüle etmekten öteye gideceğini düşünmüyorum. Şayet beklentilerim doğru çıkar ve bu toplantıdan da hareketsizlik kararı çıkarsa altın fiyatlarında kaçınılmaz bir yükseliş sezonunun başlayacağını söyleyebiliriz.

GRAM ALTIN TOZU DUMANA KATACAK

Bu yükseliş yalnızca ons tarafında yaşanmayacaktır. Ons altındaki artış, gram ve çeyrek altını yukarı çekecektir. Dolar kurunun da yılın sonuna kadar yukarı yönlü hareketine devam edeceğini düşünürsek, gram altında tozu dumana katacak bir yükseliş bizi bekliyor. Yıl sonuna kadar ons tarafında 2350 dolarlık beklenti güncelliğini koruduğu gibi, gram fiyatlarında da 2000 liranın aşılacağını söylemek sürpriz olmaz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar