Piyanist eski sevgiliden sonra Gonca Vuslateri'den bomba Fırat Tanış itirafı

Piyanist eski sevgiliden sonra Gonca Vuslateri'den bomba Fırat Tanış itirafı
Eski sevgilisi İklim Tamkan'ın şiddet itirafıyla gündeme oturan ünlü oyuncu Fırat Tanış hakkında dikkat çekici bir açıklama da Gonca Vuslateri'den geldi.

Fırat Tanış'ın eski sevgilisi ve piyanist İklim Tamkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ayrılığın ardından iddiaya göre Tanış'ın kendisine psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takip uyguladığını belirtti. 2022 yılında 8 yıllık evliliğini noktalayan Tanış'ın, ardından İklim Tamkan ile ilişkiye başladığı biliniyordu. İkili 2023 Eylül ayında ayrıldı. Tamkan'ın açıklamalarıyla birlikte, kamuoyu dikkatini Fırat Tanış'a çevirmişti. Bir iddiada ünlü oyuncu Gonca Vuslaterin’den geldi.

axpqduuooe-s8ecc1muslg.webp

Tamkan, yaptığı açıklamada, ayrılığın ardından yaşadığı süreçte Tanış'ın kendisine ve yakınlarına yönelik psikolojik şiddet uyguladığını ifade etti. Sosyal medya hesabından paylaştığı metinde, "Eylül ayı sonunda beraberliğimi sonlandırdığım Nuri Fırat Tanış'ın ayrılık sonrasında beni, ailemi ve yakınlarımı içine çektiği süregelen ağır psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip sarmalına karşı uzaklaştırma kararı almış bulunuyorum" şeklindeki ifadeleri dikkat çekmişti.

kapak-092704.jpg

"YANLIŞ BİR SEÇİM"

Yaşadığı süreci "yanlış bir seçim" olarak nitelendiren Tamkan, maruz kaldığı şiddetin kendisi ve çevresi için önceki tecrübelerinden farklı ve tahmin edilemez bir boyutta olduğunu vurguladı. Tanış'ın iddiaları üzerine ünlü oyuncu Gonca Vuslateri de konu hakkında açıklama yaparak, "Eminim kendisi yüzünden terapist kapılarında uyuyan kadın meslektaşları biraz olsun huzur bulmuştur" şeklinde konuştu.

aj7eqr9we-qc126m3pncq.webp

"ŞİDDET ZİNCİRİNİ KIRMAYI BİR SORUMLULUK OLARAK GÖRÜYORUM"

"Girişimlerimizin temelinde her canlıya sevgi ve saygıyla yaklaşmayı ilke edinmiş biri olarak, toplumsal, ahlaki ve vicdani sorumluluklarımızı taşıdığımızı bilerek hareket ediyoruz. İnançlarımız ve öz değerlerimiz, şiddetin bir insanın yaşamına zarar veren bir eylem olduğunu hemcinslerimizle ve kamuoyuyla paylaşma gerekliliğini ortaya koyuyor. Bu döngüyü kırmak için sorumluluk hissediyor ve sessiz kalmayı reddediyoruz.

Uzaklaştırma kararının, yaşadığımız şiddet sonrası kaybettiğimiz ruh ve beden sağlığımızın yeniden kazanılmasında önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Şahsın bize yönelik eylemleri, kişilik haklarımıza açık bir saldırıdır ve Türk Ceza Kanunu'na göre birden fazla suçun konusunu oluşturabilecek niteliktedir.

İçinde bulunduğumuz toplumun her kesiminde yaygın olan erkek egemen zihniyete ve kalıplara karşı çıkıyoruz. Bu korkunç deneyimin bize verdiği zararı, tamamen onarabilecek hiçbir merci olmadığına inanıyoruz.

BU EYLEM GERÇEĞİN GÜNYÜZÜNE ÇIKARILMASINDAN İBARET

Ünlü oyuncu Fırat Tanış'ın eski sevgilisi İklim Tamkan, uzun süredir gölgede kalan bir gerçeği gün yüzüne çıkardı ve yaşadığı psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takip durumunu açıkladı. "Bu eylem, epeydir gölgede kalmış bir gerçeğin günyüzüne çıkarılmasından ibarettir" diyen Tamkan, failin bu durumu sonlandırmaması halinde gerekenin yapılacağını belirtti. Cesur açıklamasında korkusuz olduğunu vurgulayan Tamkan, kamuoyuna saygıyla seslendi.

tt.jpg

"İLAHİ ADALET DUYGUMU TARİF EDEMEM"

Bu şiddet iddialarının ardından oyuncu Gonca Vuslateri'den de şaşırtıcı bir açıklama geldi. Vuslateri, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Fırat Tanış hakkındaki iddialara destek verdi. "Defterin sayfalarını aralardım da... Gebelikte kendimi geremem. Bilinmesinden duyduğumuz tarifsiz 'görülüyor' hissi... Göğsüme giden nefesi ve ilahi adalet duygumu tarif edemem!" diyen Vuslateri, Tanış'ın etkisi altında olan kadın meslektaşlarının huzur bulması için terapist kapılarında uyuduğunu ima etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar