Pınar Saka kimdir? Pınar Saka kaç yaşında, nereli, evli mi, hangi yıl Survivor'da yarıştı?

Pınar Saka kimdir? Pınar Saka kaç yaşında, nereli, evli mi, hangi yıl Survivor'da yarıştı?
Survivor All Star 2024 yarışmacıları arasında yer alan Pınar Saka'nın hayatı ve biyografisi, son bölümlerdeki performansıyla izleyicilerin dikkatini çekti. Birçok kişi internette Pınar Saka'yı araştırmaya başladı. Peki Pınar Saka kimdir? Pınar Saka kaç yaşında, nereli, evli mi, hangi yıl Survivor'da yarıştı?

Pınar Saka kimdir?

Survivor All Star'da Pınar Saka ve Sema Aydemir'in yaşadığı tartışma fiziksel temasa dönüştü. Bu tartışmanın sonucunda Sema Aydemir adadan diskalifiye oldu. Bu olayın ardından yarışmanın izleyicileri Pınar Saka'nın hayatını merak etmeye başladı. Peki Pınar Saka kimdir? Pınar Saka kaç yaşında, nereli, evli mi, hangi yıl Survivor'da yarıştı?

PINAR SAKA KİMDİR?

Pınar Saka, 5 Kasım 1985'te İstanbul'da dünyaya geldi. Spora olan ilgisi genç yaşlarda başladı ve ENKA SK bünyesinde spor kariyerine adım attı. 9 yaşında iken 300 metre branşında ilk rekorunu kıran Saka, kariyerinin başlangıç dönemlerinde Milli Takım'a seçilerek ülkesini uluslararası alanda temsil etti.

ABD'de Nebraska Üniversitesi'nde Uluslararası İşletme ve Yönetim eğitimi almasının ardından, Boğaziçi Üniversitesi'nde MBA yüksek lisans eğitimini tamamladı. Üniversite yıllarında birçok başarı elde eden Saka, Omaha School'da rekorlar kırarak adından söz ettirdi.

Atletizm kariyerindeki başarıları arasında, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek ve 400 metre branşında yarışmak yer alıyor. 2011 yılında 400 metre salon sahasında Türkiye rekorunu kıran Saka, aynı yılın Mayıs ayında açık hava sahasında da Türkiye rekorunu yeniledi.

Sporcu ayrıca 2012 Yaz Olimpiyatları'na katılarak, Türkiye'yi 400 metre branşında temsil eden ilk ve tek kadın atlet oldu. Atletizm kariyerinde elde ettiği başarılarla adını duyuran Pınar Saka, aynı zamanda Türkiye'nin en başarılı sporcularından biri olarak kabul ediliyor.

PINAR SAKA EVLİ Mİ?

2013 yılında sporu bıraktıktan sonra Alpay Başaran ile evlenen Saka'nın 2018 yılında Kaan adında bir oğlu dünyaya geldi. Ancak, Saka 2022 yılında eşinden boşandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar