Pendik'te Cemevi saldırganları yakalandı

Pendik'te Cemevi saldırganları yakalandı
İstanbul Pendik'te Ali Baba Sultan Cemevi'nin camının kırılmasıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Cemevi saldırganları yakalandı

Pendik ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'ne giden görevliler camın kırık olduğunu fark etti. Durum polise bildirildi. Cemevine yönelik saldırı olduğu bilgisi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü çok yönlü araştırma başlattı.

KAMERADAN BELİRLENDİ

Çevrede güvenlik kamera çalışması yapan polis, 2 şüpheliyi belirledi. Gece 01.00 sıralarında ellerinde siyah bir poşet bulunan 2 kişinin cemevi bahçe kapısından girdiği belirlendi. Araştırmalarda şüphelilerin E.Ş. ve E.B. olduğu anlaşıldı. Cemevinin bulunduğu mahallede oturan 2 şüpheli de polis ekiplerince gözaltına alındı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Başsavcılık, açıklamada, "14.08.2021 günü Pendik İlçesi Ertuğrulgazi Mahallesi Kulaç Sokak No:27 adresinde bulunan Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi'nin camının kırıldığına dair ihbar alınması üzerine derhal soruşturma başlatılmış ve kamera kayıtları incelenmek suretiyle yapılan araştırma sonucu olayı gerçekleştirdiği belirlenen E.Ş. ve E.B. adlı şüpheliler yakalanmıştır" ifadelerine yer verdi.

"UYUMAK İÇİN CAMI KIRDIK" SAVUNMASI

Yakalanan şüphelilerin savunmalarında, gece alkol aldıklarını, kapalı bir mekanda uyumak için cemevinin camını kırarak kapıyı açtıklarını ve burada yattıklarını, sabaha karşı kalkıp cemevini terk ettiklerini beyan ettikleri aktarıldı.

CEMEVİ YETKİLİSİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Açıklamada, "Cemevi yetkilisi de alınan beyanında özetle 'şüphelilerin aynı mahallede oturduklarını, aileleriyle yapılan görüşme sonucu eylemin art niyetli olmadığını anladıklarını, şikayetçi olmadığını' belirtmiştir. Başlatılan soruşturma kapsamında gerekli tüm araştırmalar tamamlandıktan sonra toplanan deliller hukuken değerlendirilecek ve ilgililer hakkında yasal gereğine tevessül edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar