Parfüm kullananlar dikkat! Alerjiye neden oluyor

Parfüm kullananlar dikkat! Alerjiye neden oluyor
Yaz ayları güneş alerjisi olan kişiler için adeta kabusa dönüşüyor. Güneş alerjisinin, cildin güneş ışınlarına maruz kalması sonrası kızarıklık, ödem, kaşıntı ve döküntü gelişmesiyle seyreden bir cilt hastalığıdır.

Genellikle çoğu kişi bu durumu güneş yanığı ile karıştırır. Ancak güneş yanığı çoğunlukla açık tenli kişilerde güneş ışınlarına uzun süre maruz kalması sonrası yaklaşık olarak 12-48 saat içerisinde ciltte ağrı, kızarıklık ve su toplanması şeklinde görülürken, güneş alerjisi için güneş ışınlarına 1-2 dakika gibi kısa süre maruz kalınsa bile kızarıklık, ödem, kaşıntı ve döküntü gibi sorunlar meydana gelmektedir.

Güneş alerjisinde güneş ışınlarına doğrudan maruz kalan ciltte birkaç dakika, saat veya günler içerisinde kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissi gelişmektedir. Çoğunlukla güneş ışınlarının temas ettiği bölgelerde olmakla birlikte bazen diğer alanlarda da görülebilmektedir.

Özellikle ailesinde güneş alerjisi olanlarda, cildinde egzama olanlarda, alerjiyi tetikleyen ilaç kullananlarda, parfüm ve dezenfektan gibi alerjiyi tetikleyebilen kimyasal ürünleri uzun süre kullananlarda güneş alerjisi görülme riski daha yüksektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar