Papa Gazze’deki savaşın bitmesi için ‘yalvardı’

Papa Gazze’deki savaşın bitmesi için ‘yalvardı’
Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Gazze’de devam eden savaş hakkında “Askeri operasyonlara son verilmesi için yalvarıyorum” dedi.

Noel ayininin ertesinde dünya meselelerine dair geleneksel ‘Urbi et Orbi’ (Roma ve dünyaya) konuşması yapan Papa Franciscus, konuşmasında ‘barış’ mesajı verdi.

Katoliklerin lideri Papa Franciscus, Gazze'deki devam eden savaşa dikkat çekerek, "Askeri operasyonlara son verilmesi için yalvarıyorum" dedi.

01.webp

Noel ayini sonrasındaki geleneksel 'Urbi et Orbi' konuşmasında barış mesajları veren Papa, savaşları, varış noktası olmayan ve kazananı olmayan bir yolculuğa benzetti. Papa, "Savaşa 'Hayır' demek için, silahlara 'Hayır' demek gerekir. Silah üretimi, satışı, ticareti artıyorsa barıştan nasıl söz edebiliriz?" şeklinde ifadeler kullandı.

00.jpg

Papa Franciscus konuşmalarına şöyle devam etti: “Gazze’deki ve tüm kutsal topraklardaki Hristiyan toplumu başta olmak üzere herkesi kucaklıyorum. 7 Ekim’deki menfur saldırının kurbanlarının acısını yüreğimde taşıyor ve halen rehin tutulanların hemen serbest bırakılması için çağrımı yineliyorum. Askeri operasyonlara ve bunların beraberinde getirdiği masum sivil kurbanlar üzerindeki dehşet verici etkilerine son verilmesi için yalvarıyorum.”

02.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar