Panathinaikos-Olympiakos maçında büyük olay: Meşaleler, patlayıcılar derbiye damgasını vurdu

Panathinaikos-Olympiakos maçında büyük olay: Meşaleler, patlayıcılar derbiye damgasını vurdu
A1 Ethnikis'te Panathinaikos - Olympiakos final serisinin 4. maçında çıkan saha olayları nedeniyle maç yarıda kaldı. Karşılaşma yeniden devam etmeyip Pire ekibinin lehine tayin edildi ve Pire ekibi Yunanistan Ligi şampiyonu oldu.

SERPİL DEMİR-GÜNBOYU

Yunanistan Basketbol Ligi A1 Ethnikis final serisinde Olympiakos ve Panathinaikos karşı karşıya geldi.

3. galibiyete ulaşan takımın kupaya uzanacağı seride durum 2-1 Pire ekibinin lehineyken, Atina ekibinin sahası OAKA’da oynanan son maçta yaşanan saha olayları damga vurdu.

Pana’lı taraftarlar, maç boyu ezeli rakibi Olympiakos’un oyuncularına lazer gösterisinde bulundu.

Maçta 3. çeyreğin bitimine 2 dakika kala 35-63'lük Olympiakos üstünlüğü bulunurken Panathinaikos taraftarı meşale ve çeşitli aletlerle Pire ekibinin oyuncularına attı.

Salonun birçok yerine atılan meşaleler, basketbol oynanmayacak şekilde atmosfer yaratınca hakemler oyunu yarıda kesti ve Atina ekibinin taraftarlarının sahadan çıkması halinde oyunun devam edebileceğini söyledi.

İki ekibin teknik heyeti ve oyuncuları hakemlerle birlikte soyunma odasına gitti.

Panathinaikos taraftarlarının büyük kısmı hemen OAKA’nın çıkış kapılarına yönelirken, bazı holiganlar salonda kalarak koltukları etrafa fırlattı ve yangın söndürücüleri boşalttı.

Çeşitli raporlara göre, yetkililerin masasındaki ekipmanlar da (bilgisayarlar, monitörler) çalındı ve tahrip edildi. Tüm bu kaosun ortasında maçın devam edemeyeceğine karar verildi ve Olympiakos hükmen galip sayıldı.

Panathinaikos’un gelecek sezon için dört maç seyircisiz oynama cezası alması ve puan tablosunda -2 puanla başlaması bekleniyor.

Maçta çıkan saha olayları nedeniyle yarıda kesilen Panathinaikos-Olympiakos maçı, deplasman ekibi lehine tayin edildi ve seride 3-1’i yakalayan Kırmızı-beyazlılar, Yunanistan Ligi'nde şampiyonluğunu ilan etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar