Özgür Özel'den Erdoğan'a çok sert emekli tepkisi: Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem

Özgür Özel'den Erdoğan'a çok sert emekli tepkisi: Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem
Emekliye zam yapmak için bütçede yeterki para olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen CHP lideri Özgür Özel, "Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem" sözlerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar’da seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Özel’e Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ile Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal eşlik etti.

6b6b4923-9c54-471e-ac7e-b0014275ad5a-w.jpeg

CHP Lideri Özel, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"YETER ARTIK DERSENİZ HERKES HESABINI ONA GÖRE YAPACAKTIR”

Afyonkarahisar'da değişimin, 75 yıl sonra belediyeyi alacak olmanın heyecanının yaşandığını kaydeden Özel, ancak diğer yandan ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşandığına işaret etti. Özel şöyle konuştu:

"31 Mart'a kadar hükümet bekliyor ama sonrası için Mehmet Şimşek’in dilinin altındaki baklayı duydunuz; ‘Sıkı para politikası uygulayacağız. Kemerleri sıkacağız. Acı reçeteyi içireceğiz...’ 1 Nisan olduysa eğer AK Parti yine Afyon Belediyesi'ni aldıysa, 2 Nisan günü ne emekliyi ne işçiyi ne esnafı ne çiftçiyi ne hayvancılıkla uğraşanı ne öğrenciyi ne öğretmeni duyarlar. Kimseyi duymazlar. 1 Nisan olduysa ertesi gün yapacak bir şey yok ama bir gün önce yapacak bir şey var. 1 Nisan’dan bir gün önce 31 Mart'ta sandık var, seçim var. Yetki sende, mühür elinde. Sen gereğini yaparsan, eğer bu sefer oyunuzla AK Parti'ye ‘Yeter artık’ derseniz herkes hesabını ona göre yapacaktır."

65d4e837-e85d-455c-afcc-44a25cdc698e-w.jpeg

"SİZE BULAMADIĞI PARAYI YANDAŞ MÜTEAHHİDE, BİN ODALI SARAYA BULUYOR”

En büyük sıkıntıyı emeklilerin çektiğini ifade eden Özel, şunları kaydetti:

"Piyasadaki en büyük banknot 200 lira. Bu 200 lira ilk çıktığında, 2009 yılında 131 dolar alıyordu. Şimdi aynı 200 lira, 6 dolar alıyor. Afyon'un en meşhur sucuğu var. Sucuğun kilosu geçen sene 395 lira, bu sene 875 lira. En düşük emekli maaşı geçen sene 7 bin 500 liraydı ve geçen sene 19 kilo sucuk alıyordu. Bu sene 10 bin lira ama 11 kilo sucuk alıyor. Ramazan mübarek gün geliyor, bu hükümet geçen Ramazan'dan bu Ramazan'a emeklinin iftar sofrasından, sahur sofrasından, buzdolabından, mutfağından çalmış. Yazıklar olsun bu hükümete. Ramazan sofrası sucuk, kaymak, lokum olmadan olmaz. Sadece sucuk, kaymak, lokum almakla maaşın beşte biri gider mi? Tayyip Bey, ‘Emeklilere 7’şer bin lira bile vermeyiz. 1,4 trilyon lira para gerekir, bizde böyle bir para yok’ diyor. Tayyip Bey, Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde, 1,4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem ama ben hesabı yaptım, 1,4 trilyon değil, tam yarısı lazım. 700 milyar lira verdiğinde bu iş çözülecek. Size bulamadığı parayı beşli çeteye, yandaş müteahhide, katil maden şirketine, bin odalı saraya buluyor. Bir tek emekliye 'yok' diyor. O zaman ne yapacağız? Sandık gelince emekliler de Tayyip Bey'e yok diyecek. Sayın Tayyip Erdoğan, ben şimdi Afyon'dan emeklileri tahrik ediyorum; eğer emekliye hakkını verirsen bir daha düşünecekler. Vermezsen sana sandıkta oy moy yok.”

833f124c-aeda-44f8-ba10-2725d20aaec9-w.jpeg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar