İBB başkanlığı için kıyasıya mücadele: 22’si parti adayı 27 bağımsız aday İstanbul için yarışacak

İBB başkanlığı için kıyasıya mücadele: 22’si parti adayı 27 bağımsız aday İstanbul için yarışacak
İBB başkanı olabilmek için yerel seçimlerde, partili 22 adayın yanı sıra farklı meslek grupları ve özelliklere sahip, sıra dışı vaatleriyle dikkati çeken 27 bağımsız aday da mücadele edecek.

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için il ve ilçe seçim kurulları tarafından kesinleştirilen aday listeleri yayınlandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İl Seçim Kurulu tarafından askıya çıkarılan kesin aday listesine göre, toplamda 22 partili ve 27 bağımsız aday, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak.

AKP'den Murat Kurum, CHP'den Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti’den Buğra Kavuncu, Memleket Partisi’nden Emre Berk Hacıgüzeller, Yeniden Refah Partisi’nden Mehmet Altınöz, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden Meral Danış Beştaş, Türkiye Komünist Partisi’nden Orhan Gökdemir, Zafer Partisi’nden Azmi Karamahmutoğlu, Türkiye Komünist Hareketi’nden Ziya İncedere ve diğer birçok siyasi parti temsilcisi, partilerinin adayı olarak seçime katılacaklar.

ESKİ İYİ PARTİLİ BAĞIMSIZ ADAY

Bağımsız adaylar arasında ise dikkat çeken isimler bulunuyor. İYİ Parti’den istifa eden eski İletişim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Yıldız, bağımsız adaylar arasında yer alıyor. Yıldız'ın İBB başkanlığı için "Her kararda sen varsın" sloganıyla çıktığı yolda, "Yarınını seç" uygulamasıyla İstanbullulara söz sahibi olacakları vaat ediliyor.

Müteahhitlikle uğraşan bağımsız aday Vedat Öztürk ise, mevcut İBB yönetimi için kullandığı, "Buraya kadar" sloganıyla çıktığı yolda vatandaşlardan destek istiyor.

TFF BAŞKAN ADAYLIĞINDAN İBB BAŞKAN ADAYLIĞINA

Daha önce Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) da adaylığını açıklayan Cemal Tarancı, bu kez de İBB başkan adaylığıyla seçim hazırlanıyor. Aslen Sincan Uygur Özerk Bölgesi kökenli olan Tarancı, kentsel dönüşüm için verdiği vaatlerin yanı sıra Zeytinburnu'na olan tutkusuyla öne çıkıyor.

BAĞIMSIZ LİSTENİN EN YAŞLI KADIN ADAYI 79 YAŞINDA

Kamuoyunda başından çıkarmadığı kalpağıyla "Kuvva-i Milliyeci Fatma" olarak tanınan 79 yaşındaki Fatma Rahibe Kanıkuru Loğoğlu, bağımsız aday listesinin en yaşlı İBB başkan adayı olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Hem milletvekilliği, hem de İBB başkanlığı için bağımsız olarak defalarca adaylığını koyan Loğoğlu, "Rüşvet almayacağım, hediye kabul etmeyeceğim." vaatleriyle seçime hazırlanıyor.

EN GENÇ KADIN ADAY 23 YAŞINDA

Bağımsız listede yer alan en genç adaylardan biri olarak 23 yaşındaki Sena Elest Akıncı ismi dikkat çekiyor."Bu yarışta ben de varım" diyerek seçim yolculuğuna başlayan Akıncı, sorunlarını tespit ettiğini belirtti.

FARKLI MESLEK GRUPLARINDAN ADAYLAR MEVCUT

Diğer bağımsız adaylar arasında ise engelli aday Güven Akıcı, trafik sorununa getirdiği "yol üstüne yol yapma" çözümüyle dikkat çekiyor. Ayrıca, çeşitli meslek gruplarından adaylar da seçim yarışında yer alıyor. Avukat, gazeteci, iş insanı, nörobilim uzmanı gibi farklı meslek gruplarından adaylar, İstanbul'un yönetimine talip oluyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar