Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun akşam yemeğinde ne konuşuldu? Ankara’daki kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun akşam yemeğinde ne konuşuldu? Ankara’daki kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı
Halk TV yazarı Fikret Bila, Ankara’da CHP'de halef - selef başkanlar Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşmenin detaylarını kaleme aldı.

Halk TV yazarı Fikret Bila, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşmenin detaylarını okurlarıyla paylaştı.

İki gün önce Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Ahlatlıbel tesislerinde gerçekleşen yemekte, CHP'nin geçmiş genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun, partinin yeni yönetimine gölge düşürecek söylem ve davranışlardan uzak durma çabasını sürdürdüğü belirtildi.

"KILIÇDAROĞLU, BU KONUDA SESSİZ KALDI"

Bila, yazısında, görüşmenin Özel'in talebi üzerine gerçekleştiğini belirterek, Kılıçdaroğlu'nun kurultay sonrasında parti ve belediye aktivitelerine katılmama kararı aldığını yazdı. Bila, Kılıçdaroğlu'nun, bir önceki genel başkan olarak partinin yeni yönetimine destek olmak ve birlik içinde hareket etmek amacıyla bu tavırdan vazgeçmediğini aktardı.

Özellikle adaylık konusunun hiç açılmadığını belirten Bila, Kılıçdaroğlu'nun bu konuda sessiz kalmayı tercih ettiğini ancak Özel'in sorduğu bir konu üzerine görüş bildirdiğini kaydetti. Gazeteci, CHP liderinin, Özel ile gerçekleştirdiği görüşmede adaylık meselesine dair herhangi bir beyanat vermediğini kaydetti.

ozel.jpg

"KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL AYNI FİKİRDE"

Bila, Kılıçdaroğlu ve Özel'in yerel seçim öncesi CHP açısından birlikte bir değerlendirme yaptıkları yorumunu yaptı. Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin birlik ve bütünlük içinde yerel seçimlere gitmesinin önemini vurguladığı ve iç çekişme yaşanmamasının gerekliliğini dile getirdiği bildirildi.

Öte yandan, Özel'in Kılıçdaroğlu ile aynı görüşte olduğunu kaydeden Bila, CHP'nin güçlü olduğu illerde henüz adayların açıklanmamış olmasının partide ve kamuoyunda sıkça tartışılan bir konu olduğunu ifade etti. Özellikle İzmir ve Ankara'nın Çankaya ilçesinin merak edilen seçim bölgeleri olduğunu belirtti.

KURULTAY'DAN SONRA İLK

Son olarak, Abidin Paşa Köşkü'nün müzeye dönüştürülmesi törenine Kılıçdaroğlu ve Özel'in birlikte katılmasının, Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen için olumlu bir mesaj olduğunu dile getiren Bila, bu buluşmanın, partinin birlik içinde hareket etme çabalarını simgelediğini ifade etti. Kurultaydan sonra herhangi bir etkinliğe katılmayan Kılıçdaroğlu'nun Taşdelen'in ev sahipliğindeki törene katılmasının, partinin içindeki birlik ve beraberlik mesajına denk düştüğü vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar