Özgür Demirtaş'tan şaşırtan Kızıl Goncalar itirafı! Tek tek yorumladı...

Özgür Demirtaş'tan şaşırtan Kızıl Goncalar itirafı! Tek tek yorumladı...
Ekonomi alanında yaptığı keskin tahminleriyle tanınan Özgür Demirtaş, bu sefer popüler dizilerden biri olan Kızıl Goncalar hakkında görüşlerini paylaştı.

Dizi, başlangıcından itibaren tartışmalara neden olmuş ve RTÜK cezalarıyla gündeme gelmiş olsa da birçok izleyiciyi etkilemeyi başarmıştı.

s-bfec945566596db7583b64014c769c0e6cd3b303.webp

Son dönemlerde sosyal medyada sıkça adı geçen Özgür Demirtaş, bu sefer Kızıl Goncalar dizisi hakkında düşüncelerini kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Oyuncuları tek tek analiz eden Demirtaş, çarpıcı ifadeler kullandı.

2024-01-22-kizil-goncalar.webp

Diziyi yakından takip ettiğini ve ara sıra sahneler hakkında yorum yaptığını belirten Demirtaş, bu sefer daha derinlemesine bir analiz sunmayı tercih etti. Oyuncuları övgüyle anlatan Demirtaş, paylaşımında şu sözlere yer verdi:

jij.jpg

Kızıl Goncalar bir Efsane... İzlemeyen Kalmasın:

Benim gibi çok sayıda Türk dizisi seyretmeyen biri söylüyor bunu. Aktörler ve Aktrisler muazzam... Her biri hakkında söyleyeceklerim var:

1) Mert Yazıcıoğlu: O Nasıl bir oyun gücüdür? Cüneyd Rolünü oynayan her rolü oynar bu Dünyada. Sadece söyleyeceği cümleleri bile ezberlemek büyük bir iş. Öyle bir MİSTİK hava veriyor ki kapılıyorsunuz. Sevgili Mert Dünyada çok iyi yerlere gelecek. (.@merttyazicioglu)

s-dd9af0c7df34eb7b92b02b9663d66ee53a54a620.webp

2) Erkan Avcı: Sadi Hüdayi Efendiyi başka kim oynayabilirmiş? Resmen günlük hayatımda bazen konuşma tarzını taklit ettiğimi farkettim. Beni o kadar etkilemiş yani. Pragmatist bir tarikatçıyı muazzam canlandırıyor. Artık tam olarak takipçisiyim Erkan Avcı'nın. (.@erkoavci)

3) Özgü Namal: Son derece güçlü bir karakter. Muazzam bir oyunculuk yeteneği. Yurtdışında olsa Monica Bellucci havasında Audrey Hepburn şeklinde ağırlanacak bir oyuncu. Özgü Namal hakkında bu dizi sonrası detaylı okudum. Gizemli kalmayı sevdiğini biliyorum. Ama umarım gelecekte de bizi oyunculuğundan mahrum etmez. (.@ozgunamal)

oko.jpg

4) Özcan Deniz: Ben hayatımda kendisini Özcan Deniz kadar geliştiren bir aktör görmedim. Rolünü öyle bir sırtlıyor ki işte Başrol diyorsunuz... Yani ben kendisini izlerken bir Psikiyatr izlediğimi zannediyorum. Bu da sanırım büyük bir başarı. Sanatın her alanında var. Bir gün kendisi ile tanışabilmeyi dilerim. (.@OzcanDeniz)

5) Mina Demirtaş: Mina ile bir Akrabalığımız yok :-) Ama küçük kardeşim olsun isterdim. Muazzam bir yetenek. Zeynep rolünü, zeki muhafazakar rolünü, çok ama çok iyi oynuyor. Hemen Takibe aldım.

6) Esma Yılmaz: Esma da duygusal modern rolünde muazzam... Böyle genç yetenekleri izlemek çok büyük zevk.

Kimseyi liste dışı bırakmak istemem: Mert Turak, Şerif Erol, Sitare Akbaş, Duygu Sarışın hepsi mükemmel oynuyor.

Tüm yayın ve yapımcı ekibine Helal olsun. Bu diziyi bizimle buluşturduğu için yapımcı Faruk Turgut'a teşekkür ederim.

CÜBBELİ'NİN EKONOMİ YORUMUNA DUA İLE KARŞILIK VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde hayat pahalılığını dini olarak günahları engellediğini açıklayan Cübbeli Ahmet Hoca'nın ekonomi yorumunda bulunurken, Özgür Demirtaş da dua etmişti.

s-1ced1f00b6db409372212c1301a5de72f0b0ea74.webp

Ahmet Mahmut Ünlü, Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınıyor. 2022 yılında yaptığı bir konuşmada ekonominin kötüye gitmesiyle ilgili "günah imkanlarının azaldığı" ifadesini kullanmasıyla tekrar gündeme gelmişti. Geçtiğimiz günlerde ise hayat pahalılığını dini günahları engellediğini açıklamıştı.

Finans profesörü Özgür Demirtaş ise bu yoruma dua ederek, "Allah'ım bana sabır ver" yorumuyla dikkatleri üzerine çekmişti.

İşte Özgür Demirtaş'ın dikkat çeken o yorumu:

tyy.jpg

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR

Ankara doğumlu olan, babası Şanlıurfa Siverekli ve Hadidi aşiretinden olan Ahmet, annesinin ise bir yanı Selanik göçmeni diğer yanı Afyonkarahisar, Dinarlı. İlkokul eğitimini Manisa'nın Salihli ilçesinde tamamlayan Ahmet, ardından İzmir Atatürk Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. Üniversiteye giriş sınavlarında Türkiye'de ilk 50 öğrenci arasında yer alarak Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne girdi ve 1998 yılında mezun oldu.

Finans alanında doktora yapmak üzere Boston College'a giden Ahmet, çalışmalarını 2003 yılında tamamladı ve 27 yaşında finans alanında doktorasını tamamladı. Aynı yıl Baruch College'da yardımcı doçent olarak göreve başladı. Finans Bölümü'nde ve daha sonra İşletme Fakültesi'nde "en iyi öğretim üyesi" seçildi. 2005 yılında tüm ana bilim dalları ve fakülteler arasında "Üstün Öğretim Madalyası" ile ödüllendirildi ve 2004 yılından itibaren City University of New York tarafından 6 yıl boyunca araştırmaları ödüllendirildi.

2007 yılında doçent unvanını alarak City University of New York'ta kalıcı bir akademik pozisyon elde etti. Aynı zamanda NYU-Stern School of Business'da dersler verdi. 2010 yılında ABD, İngiltere, Kanada ve İskoçya'da 1 milyon profesör arasında "en iyi 20 öğretim üyesi" arasında gösterildi.

Çalışmaları dünya çapında önde gelen akademik dergilerde yayımlanan Ahmet, 35'ten fazla akademik yayın yaptı. Özel yatırım fonları üzerine bir kitabı Academic Press tarafından basıldı.

2012 yılında ABD'deki işinden ayrılan Ahmet, Sabancı Üniversitesi'ne Finans Kürsüsü Başkanı olarak katıldı. Sabancı Üniversitesi'nde yaptığı çalışmalarla Marie-Curie Avrupa Araştırma Fonu'nu kazandı. Ayrıca aynı üniversitede Finans Mükemmeliyet Merkezi'nin Kurucu Başkanlığı, Akbank'ın Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye'nin ilk finansal okuryazarlık derneği FODER'in Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi pozisyonlarda bulundu.

Halihazırda birçok büyük şirket ve holding için danışmanlık yapmakta, Türkiye, ABD ve Avrupa'da onursal konuşmacı olarak etkinliklere katıldı. Ayrıca biyoteknoloji sektörü başta olmak üzere birçok sektörde melek yatırımcı.

MELEK YATIRIMCI KİME DENİR, NASIL OLUNUR?

Melek yatırımcılar, girişimci ruhunu destekleyen ve kişisel varlıklarını kullanarak başlangıç aşamasındaki şirketlere veya girişimcilere finansal destek sağlayan bireyler. William Wetzel tarafından 1978'de öne sürülen melek yatırımcı kavramı, girişim sermayesi yatırımlarının bir alt kategorisini oluşturur.

Melek yatırımcılar, farklı sektörlerdeki işletmelere fon sağlayarak girişimlerin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunur. Sadece finansal destek sağlamakla kalmaz, aynı zamanda mentorluk, kritik iş bağlantılarına erişim ve geniş tecrübe gibi faydalar da sunar.

Özellikle yüksek büyüme potansiyeline sahip sektörlerde etkili olan melek yatırımcılar, teknoloji, sağlık, yenilenebilir enerji ve biyoteknoloji gibi alanlarda yenilikçi girişimlere destek vererek sektöre yön verirler.

MELEK YATIRIMCI NASIL OLUNUR

Melek yatırımcı olmak isteyenler için, finansal sermayenin yanı sıra sektörel bilgi ve deneyim önemli. Türkiye'de melek yatırımcı olmak isteyenlerin Hazine Müsteşarlığı'na başvurarak lisans alması gerekiyor. Bu lisans ile girişimlere yatırım yapma imkanı elde ediliyor.

Melek yatırımcılar, yatırım yapacakları sermayeyi riske atabilecek ve portföylerini çeşitlendirerek riskleri yönetebilecek konumda olmalı. Potansiyel melek yatırımcılar, girişimler için kritik öneme sahip olan doğru iş ortaklarını bulmak için melek yatırımcı ağlarına, ticaret odalarına ve network etkinliklerine katılabilir.

Melek yatırımcılar, girişimcilere sadece finansal destek sağlamakla kalmazlar, aynı zamanda büyüme potansiyeli yüksek olan işletmelerin başarılı olmaları için önemli kaynaklar ve destek sunar. Bu destekler, işletmelerin sürdürülebilir büyüme ve başarıya ulaşma yolculuğunda kritik bir rol oynar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar