Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na Arjantin uyarısı: Geçmişin hatası büyük acı verir

Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na Arjantin uyarısı: Geçmişin hatası büyük acı verir
Prof. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'na yönelik bir çağrı yaparak faiz artışının yanı sıra yapısal reformların da gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasa beklentilerinin ötesinde bir hamle yaparak politika faizini 500 baz puanlık bir artışla yüzde 40 seviyesine çıkardı.

14 Mayıs ve 28 Mayıs Seçimleri'nin ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası'nın başına da Hafize Gaye Erkal'ın atanmasıyla birlikte, politika faizindeki düşüş politikası artışa dönüşmüştü.

Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş, faiz artışıyla ilgili olarak Merkez Bankası'na yönelik uyarılarda bulunurken Arjantin örneğine dikkat çekti.

Demirtaş, "Türkiye'nin Arjantin örneğini iyi incelemesi lazım" diyerek faiz arttırımının yanında yapısal reformlara dikkat çekti.

Özgür Demirtaş'ın açıklaması şöyle:

"Türkiye'nin Arjantin örneğini iyi incelemesi lazım. Arjantin sürekli faiz arttırmasına rağmen enflasyonu kontrol edemedi. Bunun nedeni faiz arttırımının yanında yapması gereken diğer yapısal reformları yapmaması. Faiz arttırımı geçmişte yapılan hataların bir bedelidir. Acı verir. Bu acıyı çekmemize değmesi için diğer yapısal reformların ivedilikle hayata geçirilmesi gerekir."

zgur.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar