Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın faiz oyununu açıkladı: "Kimler nasıl zengin ediliyor?"

Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın faiz oyununu açıkladı: "Kimler nasıl zengin ediliyor?"
Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, Youtube kanalından yayınladığı videoda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), son aylarda dövizleri düşürmesi sonrasında 8.5'luk politika faizinden kimlerin yararlandığını, vatandaşlara sunulmayan ayrıcalıkların hangi kesimlere sunularak zengin edildğini

Ali Aydın / Günboyu 

Türkiye ekonomisine yönelik eleştirileriyle milyonlarca kişi tarafından takip edilen Özgür Demirtaş, Youtube kanalında yayınladığı ''Gerçek'' başlıklı bir video ile AKP trollerine ağır sözlerle yüklendi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın ''faizler indi, inmeye devam edecek'' sözlerinin çarpıtma olduğunu açıklayan Demirtaş, "İnen faiz Merkez Bankası''nın bankalara verdiği paradan aldığı faiz. Sizin araba, ev kredisi faizleriniz falan değil. Faizlerin indiği falan da yok, gerçek faizler artmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

"FAİZLER İNİYOR AMA SİZİN İÇİN DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu "ABD''de faizler artabilir, Avrupa''da artabilir ama söz veriyorum, ben bu ülkenin başında olduğum sürece faizler asla artmayacak" sözlerine de açıklık getiren Demirtaş, "Türkiye''de biliyorsunuz hayatımız ekonomi oldu artık. Deniyor ya faizler indi, ben o videoda inen faizlerin sizinle hiçbir alakası olmadığını anlatmıştım. Merkez Bankası faizi arkadaşlar size değil, şirketlere değil.

"BANKALAR ZENGİNLEŞTİRİLİYOR, VATANDAŞIN FAİZİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR"

Merkez Bankası''nın bankalara verdiği paradan aldığı faizdir. Yani sizinle hiçbir alakası yok, inen faiz aldığınız taşıt, ev kredisi ya da ihtiyaç kredilerinin faizleri değil. TCMB''nin bankalara sunmuş olduğu nakit paradan aldığı faiz iniyor. Esasında da bu kararlar bankaların gelirlerini katlamaktan başka da bir işe yaramıyor. 
Biliyorsunuz Türk lirası göçtü, dolar patladı ama bunları bir tarafa bırakın en kötüsü enflasyon aldı başını gitti. Ben 10 yıldır söylüyorum, tam 10 yıldır derdimi anlatmaya çalışıyorum ama ciddiye alınmamaya devam ediyor. Sadece ben de değil, aklı başındaki tüm ekonomist arkadaşlar aynı şeyi söylüyor" şeklinde konuştu. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar