Devlet yurdu çıkmayan öğrencilerin cepleri yanacak! Özel yurtlarda rezidans tarifesi

Devlet yurdu çıkmayan öğrencilerin cepleri yanacak! Özel yurtlarda rezidans tarifesi
Liseden üniversitelere geçiş sınavının bitişiyle, öğrenciler ve ailesi açıklanacak olan sonuçları beklemeye başladı. Bununla birlikte kalacak yer bakmaya da. Peki, yurt fiyatları ne kadar, özel yurt ücretleri kaç TL?

ÖZEL YURTLARDA REZİDANS TARİFESİ!

Üniversite sınavının sonuçlanmasıyla, öğrenciler ve aileleri, ev ve yurt arayışına başladı. KYK yurtlarındaki kapasite yetersizliği sebebiyle birçok öğrenci kalacak yer sıkıntısı yaşıyor. Özel yurt ve ev ücretlerinin fazlalığı, hanelerin temel kalemlerindeki cep yakan faturalar, 21. yüzyılda öğrencileri barınma sorunu ile karşı karşıya bırakıyor.

Ankara yurt fiyatları en düşük 16 bin liradan başlarken özel yurtlarda bu fiyatların 96 bin liraya kadar yükseldiği belirtilirken İstanbul''da özel yurt fiyatları ise 18 bin liradan başlarken yıllık 135 bin liraya kadar yükseliyor. İzmir''de yıllık yurt fiyatları 17 bin ile 88 bin TL arasında değişirken en ucuz yurt fiyatları bile aylık 1.000 TL olarak fiyat belirliyor. Bu sene öğrenciler kadar aileleri de sonuçları merakla beklerken herkes yaşadığı şehirde tercihte bulunmaya çalışacak gibi görünüyor.(Emlak 365)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar