Özel sektör çalışanları ne kadar zam alacak: Ünlü ekonomist net rakam verdi

Özel sektör çalışanları ne kadar zam alacak: Ünlü ekonomist net rakam verdi
Memur ve emekliye açıklanan zamlar sonrası gözler şimdi de özel sektör çalışanlarının alacağı zam oranına çevrildi. İşte maaşlarda beklenen artış...

Son günlerde ardı ardına açıklanan maaş zamları sonrası şimdi de özel sektör merak ediliyor.

TGRT'de yer alan habere göre, asgari ücret yüksek enflasyon rakamlarına bağlı olaral hükümet işçi ve işveren temsilcilerinin ortak kararıyla 11 bin 402 TL'ye çıkarıldı. Böylelikle asgari ücrete yapılan ara zam oranı yüzde 34 oldu. Memura yüzde 17,55 enflasyon farkıyla birlikte 8 bin 77 TL zam yapıldı. En düşük memur maaşı 22 bin TL'ye yükselirken ortalama memur maaşı 25 TL olarak belirlendi. Emeklilere ise yüzde 25 oranında zam yapıldı.

ZAMLI MAAŞLAR BU AY SONUNDA ALINACAK
“Asgari ücretin belli olmasının ardından bu ay sonunda zamlı maaşlar alınacak. Devlet memurlarında çalışmadan önce o ayın maaşı alınır. 1 Temmuz itibarıyla maaş alınır, temmuz ayında çalışılır.

Ancak özel sektörde tam tersi olur. Temmuz ayının sonuna gelinir ve buna karşılık zamlı maaşlar alınır. Bu ay da zamlı maaşlar alınacak.
Özel sektörde bugüne kadar zam asgari ücrete göre belirlenmişti. Yüzde 34’lük bir zam yapıldı asgari ücrete. Ancak en düşük memur maaşına yüzde 86, en yüksek memur maaşına yüzde 38’lik artış yapılması özel sektörü bir beklenti içerisine soktu.

Özel sektör çalışanına ne kadar zam yapılacak? Ünlü ekonomist milyonları ilgilendiren oranı verdi

"YÜZDE 30’LAR DÜZEYİNDE BİR ZAM YAPILABİLİR"
Emekliye de yüzde 25’lik zam yapıldı bu unutulmamalı ancak yüzde 34’lük asgari ücret artışı özel sektör için bir done. Burada yüzde 30’lar düzeyinde bir zam yapılabilir.
Bazı işverenler ben kazandıkça çalışanım da kazansın mantığında olup daha yüksek oranda zam yapabiliyorlar bazı işverenler ise elde olmayan sebeplerden dolayı zam yapamıyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar