Bu hastalık Amerika'da 3 kişiden birinde, Türkiye'de herkeste görülüyor! O kişiler Faturalarını ödemiyor

Bu hastalık Amerika'da 3 kişiden birinde, Türkiye'de herkeste görülüyor! O kişiler Faturalarını ödemiyor
ABD merkezli Money and Mental Health Policy Institute tarafından yapılan araştırmaya göre, akıl sağlığı sorunları olan kişilerin en az bir önemli faturada geride kalma olasılığının üç kat daha fazla olduğunu açıkladı.

Money and Mental Health Policy Institute hayır kurumu için yapılan YouGov anketi, katılımcıların %12'sinin enerji, kira veya kredi kartı gibi en az bir ödemede geride kaldığını ve yarısında akıl sağlığı sorunu olduğunu ortaya çıkardı.

Rapora göre, ABD'de son iki yıl içinde akıl sağlığı sorunları yaşayan kişilerin en az bir faturayı ödememe olasılığı üç kat daha fazla olduğunu belirtti.

Araştırmalara göre Birleşik Krallık'ta en az bir faturayla geride kalan 3 milyona yakın insan son iki yılda akıl sağlığı sorunu yaşadı.

Money and Mental Health Policy Institute hayır kurumu için yapılan YouGov anketi, katılımcıların %12'sinin enerji, kira veya kredi kartı gibi en az bir ödemede geride kaldığını ve yarısında akıl sağlığı sorunu olduğunu ortaya çıkardı. Yazarlar, bunun bir ödemede geciken ve son iki yılda bir akıl sağlığı sorunu yaşayan 3 milyon kişiye eşit olduğunu hesapladılar.

Rapora göre, son iki yıl içinde akıl sağlığı sorunları yaşayan kişilerin en az bir önemli faturayı ödememe olasılığı üç kat daha fazla. Yine de, yaşam maliyeti krizinin başlangıcından bu yana yalnızca %9'u para veya borç tavsiyesi aldı.(Haber Merkezi)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar