Özel okullarda Noel, Cadılar Bayramı kutlamaları yasaklandı

Özel okullarda Noel,  Cadılar Bayramı kutlamaları yasaklandı
MEB, özel okullar yönetmeliğini değiştirdi. Yapılan değişiklikle, 'milli ve kültürel değerlere aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinlikler' yasaklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okulların yönetmeliğinde gerçekleştirdiği önemli değişiklikleri içeren yeni düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Yapılan değişiklikle birlikte, öğrencilerin psikososyal gelişimine katkı sağlamayan ve milli kültür değerlerine aykırı olan etkinliklerin artık yasaklandığı belirtildi. Bu kapsamda, Aralık 2023'te Noel, Cadılar Bayramı ve Paskalya gibi etkinliklere ilişkin okullara gönderilen uyarı yazısı da hatırlatıldı.

Yeni düzenleme kapsamında ortaokul öğrencilerinin ilgi, istek ve yeteneklerine uygun olarak sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle birlikte akademik gelişimlerine yönelik çalışmaların yapılabileceği "sosyal etkinlik ve gelişim merkezi" adında yeni bir kurum türü tanımlandı. Özel öğretim kurumlarının açılışı, devri ve nakli işlemlerinde bina tapu senedi ile yapı kullanım izin belgesi ibrazı zorunluluğu değiştirilerek, bu belgelerin temini kolaylaştırıldı.

Ayrıca, milli ve kültürel değerlere aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlamayacak etkinliklerin yapılamayacağı belirtildi. Okulların yıllık çalışma takvimi ve çalışma saatlerine yönelik değişiklikle, merkezi sınavlar gibi eğitim ve öğretimin genel işleyişine dair hususların dikkate alınacağı ve öğrencilere uygun etkinliklerin vurgulandığı bir düzenleme yapıldı.

Yönetmelikte yapılan diğer değişiklikler arasında, özel öğretim kurumlarının uyguladıkları öğretim programları ve kullanılan öğretim materyalinin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanması gerekliliği, okullarda bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının kullanımı, dönüşüm işlemlerinde idari soruşturması bulunan kurumların durumu gibi pek çok konu yer aldı.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel öğretim kurumlarına getirdiği yeni düzenlemelerle, öğrencilerin eğitim ve gelişimine daha fazla odaklanan, milli kültür ve değerlere uygun bir eğitim ortamının oluşturulması hedefleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar