Özel okullara yemekte ‘indirimli tarife’ teklifi

Özel okullara yemekte ‘indirimli tarife’ teklifi
Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Bozdağ, özel okullarda verilen yemek fiyatlarının öğrenci başına yıllık 80 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, özel okullarda verilen yemek fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekerek, sanayiciler olarak özel okullara indirimli tarife teklifinde bulundu.

Bozdağ, yemek sektöründe tabldot olarak sunulan menülerin fabrikalarda çalışanlara 110 ila 125 lira arasında verildiğini, ancak aynı yemeklerin özel okullarda çok daha yüksek fiyatlara satıldığını ifade etti.

Öğrencilerin ailelerinin, anneleri, babaları ve ağabeylerinin aynı fiyat aralığında yemek yiyebilirken, özel okullarda öğrencilere senelik 80 bin liraya kadar yemek ücreti çıktığını belirtti.

Bozdağ, çocukların 8 ay boyunca eğitim aldığını ancak yaklaşık 150 gün okula gittiğini vurgulayarak, özel okullarda yemek ücretlerinin 533 liraya kadar çıktığını ifade etti. Bu durumun özel okulların maliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini düşündüklerini aktardı.

Özel okulların savunduğu ara öğün uygulamasının fiyatının 40 lirayı geçmediğini belirten Bozdağ, özel okulların günlük 200 liraya, yıllık ise 30 bin liraya yemek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Ticaret Bakanlığı ve devletin tüm kademelerinin enflasyonu artırmamak için zam yapmama çağrısında bulunduğunu hatırlatan Bozdağ, özel okulların da daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Özel okullara yemek veren sanayicilerin işlerine engel olduğunu belirten Bozdağ, öğretmenevlerinin öğretmenleri ağırlaması ve sanayicilere mavi yakalı orta ölçekli aşçılara ihtiyaç duyduklarını aktardı.

Diğer yandan, Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği'nin (TÖDER) 9. Olağan Genel Kurulu’nda İbrahim Taşel’in yeniden başkanlığa seçildiği belirtildi. Taşel, özel öğretim kurumlarının içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek, sektörün yaşadığı zorluklardan çıkmak için Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde çalışacaklarını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar