Ozan Gündoğdu: Türkiye yeni bir yoksulluk düzeyine alışacak!

Ozan Gündoğdu: Türkiye yeni bir yoksulluk düzeyine alışacak!
Halk ekonomise dair yaptığı değerlendirmeler ve açıklamlar ile dikkat çeken Gazeteci Yorumcu Ozan Gündoğdu, Armağan Çağlayan'ın programında 'Türkiye ekonomisi düzelmez' dedi.

Gazeteci Ozan Gündoğdu, YouTube’da yayınlanan Armağan Çağlayan’ın sunduğu Gör Beni programına konuk oldu.

Gazeteciliğe nasıl başladığını, ekonomi alanında nasıl uzmanlaştığını anlatan Gündoğdu Türkiye ekonomisine dair analizlerine de değindi.

NOW TV'de yaptığı analiz ve yorumlarla dikkat çeken Gündoğdu, Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ile ilgili farklı değerlendirmelerde bulundu.

'EĞİTİM'DE DE KRİZ VAR'

'Türkiye’de bir toplumsal düzen krizi bir politik düzen krizi var. Buna alt başlık krizleri var. Eğitimde bir kriz örneğin özel okul öğrencileri son on yılda iki buçuk katına çıkmış, insanlar yoksullaşırken özel okula kaçıyorlarsa demek ki devlet okullarından kaçıyorlar.. Mesala sağlıkta bir kriz var randevu alamıyorsunuz altı ay sonra bir pataloji randevusu alıyorsanız insanlar özele gidiyorlar bu bir kriz..' diyen Gündoğdu, yaşanan kira krizine de değindi.

'EKONOMİ DÜZELECEK Mİ?'

Gazeteci Gündoğdu, "Büyük bir kira krizi var, Adalet krizi var Anayasa Mahkemesi Yargıtay’ı tanımıyor Yargıtay Anayasa Mahkemesi’ni tanımıyor.. Ekonomik krizi de var ama bu ekonomik krizin nedenleri sadece ekonomi değil. Bana en çok sorulan soru ‘ekonomi düzelecek mi? Düzelmeyecek düzelmekten kastınız ne?.." dedi.

'ÇALIŞARAK EV ALINAMAYACAĞINA ALIŞACAĞIZ'

Gündoğdu yaşanan ekonomik gelişmelere yönelik olarak şunları söyledi:

"Yüzde 30’a düşecek enflasyon, yoksulluk bir kriz değil alışılan bir şey adapte olunan bir şey ve biz adapte oluyoruz şuanda...

‘Ekonomi düzelecek’ ve biz yeni bir yoksulluk düzeyine alışacağız diyeceğiz ki: Evet ev alınamaz, çalışarak çalışanlar ev alamayacak ve biz buna alışacağız! Mesela, şuna alışacağız emekli olunca çalışmamak diye bir şey olur mu? Emekli olunca da çalışacaksın nasıl geçineceksin?

,

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar