Hakan Ural asker kaçaklığından ceza aldı

Hakan Ural asker kaçaklığından ceza aldı
Tarkan'ın Geççek şarkısına tepki olarak Neler Oluyor Hayatta programında mehter marşı çaldıran ve milliyetçi yorumlar yapan Hakan Ural hakkında şaşırtan bir gerçek ortaya çıktı.

Tarkan''ın Türkiye''nin gündemine oturan yeni şarkısı Geççek, siyasi mesajlar içerdiği iddiasıyla bazı kesimlerden tepki görmüştü. Gündeme dair konu ve kişiler hakkında iddialı ve sert yorumlar yapan Hakan Ural da Tarkan''ı eleştirmişti.

Sunuculuğunu yaptığı Neler Oluyor Hayatta adlı programda mehter marşı çaldıran Hakan Ural, canlı yayında Tarkan’a tepki göstermişti.

Mehter marşı çaldırırken milliyetçi yorumlar da yapan Hakan Ural hakkında şaşırtan bir gerçek ortaya çıktı.

Ünlü oyuncunun 10 ay hapis cezası verilmesine neden olan olay yeniden gündeme geldi. Yıllar önce  askerlik yapmamak için Ankara Cebeci Askerlik şubesinden sahte bir yazıyla sevk alarak, ''''GATA''''dan Sara hastası olduğuna dair  ''''Çürük raporu'''' alan Hakan Ural, yapılan ihbar üzerine Van''da askerliğini yapmıştı. 

Genel Kurmay Askeri Savcılığı 1994 senesinde Hakan Ural hakkında dava açmıştı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi de dünkü duruşmasında, Ural''ın suçunu sabit görerek, on ay hapse hükmetti ve Ural''ın, askerlikten kaçtığı ihbarı üzerine, dava açılmasının hemen ardından Van''da askerliğini yapmasının, suçu ortadan kaldırmayacağını bildirildi. Cezanın kesinleşmesi halinde, Ural, Şartlı Tahliye Yasası''ndan yararlanarak cezasının beşte birini çekecek ve iki ay hapis yatacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar