ÖTV'siz sıfır araba için tarih ve şartlar belli oldu! İşte bu yıla damga vuracak karar

ÖTV'siz sıfır araba için tarih ve şartlar belli oldu! İşte bu yıla damga vuracak karar
Milyonlarca birikim sahibinin merakla beklediği ÖTV'siz araçlara artık çok az bir süre kaldı. Seçim öncesi yeni adımlar atan hükümet, gençler için ÖTV'den muaf sıfır araba kampanyası düzenleyecek. İşte şartlar ve tarih...

ÖTV'SİZ SIFIR ARABA İÇİN TARİH VE ŞARTLAR BELLİ OLDU!

İlk olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun gündeme getirdiği ÖTV''yi kaldıracağız sözleri sonrası AKP''den flaş bir adım geldi. Araçlardaki ÖTV düzenleme yetkisini Resmi Gazete''de yayımlanan bir kararname ile üzerine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi gençleri ilgilendirecek bir karara hazırlanıyor.

TGRT''de yer alan habere göre, ÖTV indirimi iddiaları bir süredir gündemdeki yerini korurken büyük otomobil şirketlerinin de araçlarını satışa çıkarmak yerine depolarda tuttuğu ileri sürülmüştü. 

Bunun üzerine sıfır araçlarda ÖTV indirimi gibi çözümler ortaya atılmıştı. Fakat Borsa Analisti Serkan Çelik, Twitter hesabı üzerinden "İlk defa araba alacaklara , 5 yıl satmamak kaydı ile ötv''siz araç alma imkanı geliyor" paylaşımını yaptı.

Serkan Çelik''in bu tweeti sonrası gençler başta olmak üzere ilk defa araç alacaklar heyecanlandı. Tweete kısa süre içerisinde 1200''ü aşkın retweet ve 17 bini aşkın beğeni geldi.

5 YIL SATMAMA ŞARTI OLACAK

Analist Serkan Çelik''in iddiasının gerçeği yansıtıp yansıtmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Fakat ÖTV''siz bir şekilde 5 yıl boyunca aracını satmama fikri şu an için kamuoyunda makul bir şart olarak görüldü.

5 yıl satmama kaydının haricinde ÖTV muafiyetinden yararlanmak için ilk defa araç almanız gerekiyor. Öte taraftan ÖTV''nin tamamen kaldırılmasından ziyade indirim geleceği konusunda düşünenler de bir hayli fazla.

28 EKİM TARİHİ BEKLENİYOR

İşte tüm söylentilerin doğru olup olmayacağı ise 28 Ekim tarihinde belli olacak. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın katılımı ile 28 Ekim 2022 tarihinde Ankara''da bir program düzenlenecek. Gerçekleştirilecek toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP''nin seçim yol haritasını kamuoyuna duyuracak. 

Bu listede seçim vaatlerinin de bulunması nedeniyle ÖTV konusunun açıklanması bekleniyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar