ÖTV matrahında yeni düzenleme: Elektrikli araç almayı düşünenleri havalara uçuracak gelişme

ÖTV matrahında yeni düzenleme: Elektrikli araç almayı düşünenleri havalara uçuracak gelişme
Elektrikli otomobil almayı düşünen milyonlarca kişi için sevindiren haber geldi. ÖTV matrahında yeni bir düzenlemeye gidildi. İşte ayrıntılar...

Elektrikli araç kullanımı Türkiye'de hızla yaygınlaşıyor, bu nedenle elektrikli araçların daha da popüler hale gelmesi için yeni yasal düzenlemeler yapılıyor.

arabaagqwe.png

Özellikle Türkiye'nin ilk yerli otomobil markası TOGG'un piyasaya sürülmesiyle birlikte, elektrikli araçlara olan ilgi 2023 yılının ilk 10 ayında hızla arttı. Şarj edilebilir araç sayısı 49 bine yaklaşırken, pazar payı yüzde 6,5'e ulaştı.

arabagepque.jpg

Elektrikli araçlara uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrah indirimi, özellikle şehir içi ulaşımda ekonomik bir alternatif olarak tercih edilmelerini daha cazip hale getirdi. Yüksek faiz oranlarına rağmen, ÖTV indirimi sayesinde elektrikli araç fiyatları avantajlı bir konuma geldi.

arabsdq.jpg

FİYATLARDA CİDDİ DÜŞÜŞ

Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılan yüzde 10'luk ÖTV indirimi, motor gücü 160 kilovatın altındaki elektrikli otomobiller için matrah eşiğini 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkardı. Bu değişiklikle birlikte, elektrikli otomobil markalarının uygun kriterlere sahip modellerinde önemli fiyat indirimleri gerçekleşti. Yıl sonu indirim kampanyaları ve ÖTV avantajlarından yararlanmak isteyenler bayilere yönelirken, bütçesi yeterli olmayanlar da uygun kredi seçeneklerini araştırmaya başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar