Cumhurbaşkanı'na bir yetki daha: ÖTV'yi isterse 3 kat artırabilecek

Cumhurbaşkanı'na bir yetki daha: ÖTV'yi isterse 3 kat artırabilecek
Resmi Gazete'de yeni yayımlanan karara göre Özel Tüketim Vergisi artık Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devredildi. AKP'nin Genel Başkanı artık isterse vergiyi sıfırlayabilecek ya da üç kat artırabilecek.

ÖTV'Yİ İSTERSE 3 KAT ARTIRABİLECEK

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''a bir yetki daha verildi. Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun ÖTV''lerle ilgili yaptığı açıklamadan sonra bugün Resmi Gazete''de yayımlanan ilanla ÖTV''deki vergi düzenlemesi Bakanlar Kurulu''ndan alınarak Erdoğan''a verildi. 

VERGİYİ İSTERSE TAMAMEN KALDIRABİLECEK

Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin III. bölümünden yer alan ''vergi oranı ve yetki'' adıyla bugün Resmi Gazete''de yayınlanan tebliğle, Erdoğan ÖTV vergilerini istediği gibi şekillendirecek, isterse vergiyi tamamen kaldıracak isterse de 3 katına çıkarabilecek. 

İTFAİYE ÖNCÜ ARAÇLARI ÖTV KAPSAMINDAN ÇIKARILDI

Yayınlanan maddede yapılan bir başka düzenlemeye göre, Cumhurbaşkanı ayrıca; belirlenen ÖTV ve matrah sınırları içinde kalmak üzere 87.03 GTİP numarasında yer alan motorlu araçlar için farklı matrah gruplarını oluşturma konusunda da yetkili olacak. Ayrıca malların matrah grupları, motor gücü, cinsi, sınıfı, üst yapı gövde tanımı, emisyon türü ve değeri, istiap haddi ile yolcu ve yük taşıma kapasitesi itibarıyla farklı oranlar belirleme yetkisi de yine kendisinde olacak.

Tebliğle ayrıca, ''itfaiye öncü araçları'' ÖTV kapsamından çıkarılırken, araçların bu kapsamda ÖTV''siz olarak teslimi için gerekli donanım özelliklerine ilişkin düzenleme yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar