Otomotiv devinden üretimi durdurma kararı: Tüm sektör etkilenebilir

Otomotiv devinden üretimi durdurma kararı: Tüm sektör etkilenebilir
Otomobil piyasasının önde gelen firması, Belçika'daki fabrikasında 3 gün süreyle durdurma kararı aldı.

Otomotiv sektöründeki dev oyunculardan biri olan Volvo, Belçika'daki fabrikasında üretimi 3 gün süreyle durdurma kararı aldı. Yaşanan tedarik zinciri sorunlarına, Yemen'deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarının etkisi olduğu belirtildi.

Belçika basınından alınan bilgilere göre, Gent şehrinde konumlanan Volvo fabrikası, Kızıldeniz'deki güvenlik durumundan kaynaklanan şanzıman tedarikindeki gecikmeler nedeniyle önümüzdeki hafta üretime ara verecek.

q1.jpg

TESLA DA ÜRETİMİ DURDURMUŞTU

Öte yandan, ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla da benzer bir tedarik sorunu nedeniyle Berlin'deki fabrikasında üretimi iki hafta süreyle durdurma kararı almıştı.

q2.jpg

OTOMOBİL SEKTÖRÜ ETKİLENEBİLİR

Analistler, Volvo'nun yaşadığı sorunun diğer otomobil üreticilerini de etkileyebileceğini belirtiyor. AutoForecast Solutions'ın Başkan Yardımcısı Sam Fiorani, özellikle Asya, özellikle de Çin'den gelen kritik parçalara güvenmenin, otomobil üreticilerinin tedarik zincirinde potansiyel bir zayıf nokta oluşturduğunu ifade etti. Fiorani, Tesla'nın sorunu yansıtan ilk şirket olduğunu, ancak bu konuda yalnız olmadığını ve diğer büyük otomotiv şirketlerini de mali anlamda etkileyebileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar