ChatGPT kullanırken bir kez daha düşünün: Teknoloji devi iki şirkete dava açıldı

ChatGPT kullanırken bir kez daha düşünün: Teknoloji devi iki şirkete dava açıldı
Teknoloji devleri Microsoft ve OpenAI, yapay zeka davasıyla gündeme geldi. Şirketlerin yayıncı haklarını ihlal suçu işledikleri belirtildi.

Yapay zeka eğitimleri, günümüzde fazlasıyla konuşulan bir konu durumunda. Dev Microsoft ve OpenAI, bu sefer ihlal suçuyla gündeme geldi.

Nicholas Basbanes ve Nicholas Gage adlı iki yazar, telif haklarıyla korunan eserlerinin yapay zeka modeli eğitiminde izinsiz bir şekilde kullanıldığını iddia etti.

y1.webp

Yazarlar bu iddiaya dayanarak, OpenAI ve Microsoft'a karşı bir yapay zeka davası açtılar ve bu şirketlerin telif hakkı ihlali yaptığını savundular.

Daha önce de ChatGPT gibi dil modellerinde, telif hakkına dayalı araştırmaların kullanıldığı gözlemlenmişti. Eğer dava kabul edilirse, diğer yazarlar da benzer şikayette bulunabilir ve bu durum, yazarların karşı duruş sergilemelerine neden olabilir.

y2.webp

OpenAI ve Microsoft ise şu ana kadar, dava ile ilgili iddialara dair bir yorum yapmaktan kaçındı. Daha önce komedyen Sarah Silverman ve yazar George R.R. Martin de yapay zekanın "yaratıcı" olması için kendi içeriklerinin kullanıldığını iddia etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar