Otomobillerini satmak için 350 kilometre gittiler, dolandırıldılar

Otomobillerini satmak için 350 kilometre gittiler, dolandırıldılar
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, internet üzerinden otomobillerini satışa çıkaran Nagihan ve Rıdvan Yıldırım çifti, aracı satın almak isteyen kişilerin yalanlarına inanarak 350 kilometre uzaklıkta bulunan İzmir’e gittiklerini söyledi.

350 kilometre gittiler, dolandırıldılar

Aracın satışının yapılması sonrası kredi çekebileceklerini söyleyen kişiler, satış işlemlerinin ardından 85 bin TL’lik araçla ortadan kayboldu. Yıldırım çifti aracın aynı gün Manisa'da bir galeriye satıldığını tespit edince, otomobillerini geri almak için hukuk mücadelesi başlattı.

Gölcük’te yaşayan Nagihan ve Rıdvan Yıldırım çifti 85 bin TL değerindeki otomobillerini satmak için internet üzerinden ilan verdi. Aracı çekeceği tarım kredisi ile satın alacağını söyleyen A.E. isimli kişinin talebi üzerine satış için İzmir'e giden çift, burada A.E. ile birlikte gelen H.E., E.A. ve G.Ş. isimli kişilerle buluştu. Aracı satın almak için tarım kredisi çekeceklerini söyleyen kişilere inanan Yıldırım çifti, Torbalı’da notere giderek burada aracı G.Ş. isimli kadının üzerine devretti. Noterden çıkarak A.E., H.E., E.A. ve G.Ş. ile birlikte aracın başına giden çift, paranın kendilerine gelmesi için beklemeye başladı. Bu sırada arabanın anahtarını alan H.E. ve G.Ş., ‘Parayı çekip geleceğiz’ diyerek otomobil ile birlikte ayrıldı. Bu sırada A.E. ve E.A. da Nagihan ve Rıdvan Yıldırım'ı bankaya gideceklerini söyleyerek kendilerine ait araca bindirdi. İzmir'in çeşitli bölgelerinde bir süre dolaştırılan çift dolandırıldıklarını anlayarak polisten yardım istedi. Bornova ilçesinde aracı durduran polis ekipleri, Nagihan ve Rıdvan Yıldırım'ın şikayeti üzerine A.E. ve E.A.’yı gözaltına aldı. Karakola giden çift bu sırada otomobillerinin Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki bir galeriye satıldığını öğrendi. Bunun üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunan çift araca satış şerhi koydurdu. Otomobillerini geri almak için dava açan çift dolandırıcılara karşı hukuk mücadelesi başlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar