ÖSYM'den YKS başvuruları için açıklama geldi

ÖSYM'den YKS başvuruları için açıklama geldi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı için ikinci geç başvuru döneminin başlayacağını duyurdu.

ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2024-YKS için ikinci geç başvuru sürecinin başlayacağı belirtildi.

Adayların, başvurularını 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekleri ifade edildi.

Başvuru işlemlerinin 28 Mart 2024 tarihinde saat 23.59'da sona ereceği vurgulandı. Sınav ücreti ödemelerinin ise 28 Mart 2024 tarihi saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin internet sitesinde e-İşlemler bölümünden kredi kartı veya banka kartı ile yapılabileceği bildirildi.

Ayrıca, sınava ilişkin detaylı bilgilerin 2024-YKS Kılavuzu'nda yer aldığı ve adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiği belirtildi. 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların başvuru bilgilerinin geçerli olduğu ancak bu bilgilerinde değişiklik yapmak isteyen adayların da bu süreçte değişiklik yapabileceği ifade edildi.

Son olarak, fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinen veya fotoğrafını güncelleyen adayların da 28 Mart 2024 tarihine kadar sistemdeki fotoğraflarını kendileri güncelleyebilecekleri aktarıldı. ÖSYM'nin yapmış olduğu duyuruyla birlikte, sınav sürecine ilişkin detayların adaylar tarafından dikkatle takip edilmesi gerektiği vurgulandı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar