ÖSYM yılın ilk sınavını yarın yapacak

ÖSYM yılın ilk sınavını yarın yapacak
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılının ilk sınavı olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) için hazırlıklarını tamamladı.

ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, e-YDS yarın Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da 47 farklı salonda gerçekleştirilecek ve sınavda 5 bin 83 aday yer alacak. Emniyet görevlileri dahil olmak üzere toplamda 344 kişi sınavın düzenlenmesinde görev alacak.İngilizce dilinde gerçekleştirilecek olan e-YDS, 13.45'te başlayacak ve adaylara 180 dakika süre verilecek. Sınav, 16.45'te sona erecek. Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, 30 dakika ek engelli sürelerini kullanabilecek.

Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için ise il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.

2024 sınav takviminde toplamda 12 e-YDS bulunduğunu belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, dijitalleşme çalışmaları çerçevesinde farklı sınavların elektronik ortama entegre edileceğini ifade etti. Ersoy, "2023 yılında 60 bine yakın aday bu sınavlara katıldı. e-YDS sonuçlarının aynı gün açıklanması, elektronik sınavların kağıt tabanlı sınavlara göre en büyük avantajlarından biridir. Hızlı sonuç alma sayesinde adaylara aldıkları puanı vakit kaybetmeden kullanma imkanı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar