ÖSYM duyurdu: EKPSS ile kamu kurumlarına yerleştirme tercihleri başladı

ÖSYM duyurdu: EKPSS ile kamu kurumlarına yerleştirme tercihleri başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın sonuçlarını duyurarak kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme için tercih başvurularının başladığını bildirdi.

ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 2024-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme sınavı kapsamında tercih alınması duyurusunun yayımlandığı aktarıldı. Açıklamaya göre, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları ve kura usulüyle kamu kurumlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak.

Tercih işlemleri, adayların ÖSYM'nin resmi web sitesi olan ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirebilecekleri ifade edildi. Başvuruların bugün başladığı ve 19 Ocak saat 23.59'da sona ereceği belirtildi.

Engelli bireyler için yapılan bu sınav ve yerleştirme süreci, kamu kurumlarındaki boş kadroların doldurulması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu süreçle birlikte engelli bireylerin kamu sektöründe istihdam edilmeleri ve eşit fırsatlar doğrultusunda iş hayatına katılmaları hedefleniyor.
ÖSYM yetkilileri, adayların başvuru sürecinde gerekli adımları atarken duyurulan tarih ve saatlere dikkat etmelerini ve herhangi bir aksaklık yaşamamaları için gereken özeni göstermelerini önerdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar