Osman Özgüven kimdir? Osman Özgüven kaç yaşında, nereli, neden istifa etti?

Osman Özgüven kimdir? Osman Özgüven kaç yaşında, nereli, neden istifa etti?
CHP'nin eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven partiden istifa ettiğini açıkladı. CHP'nin en köklü isimlerinden biri olan Osman Özgüven'in istifası gündem oldu. Peki Osman Özgüven kimdir? CHP'den istifa eden Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven kaç yaşında, nereli?

Osman Özgüven kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven partiden istifa etti. CHP'nin en eski isimlerinden biri olan Osman Özgüven'in istifası gündem oldu. Birçok vatandaş Osman Özgüven'in hayatını merak etmeye başladı. Peki Osman Özgüven kimdir? CHP eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven kaç yaşında, nereli?

OSMAN ÖZGÜVEN KİMDİR?

Osman Özgüven, 1944 yılında İzmir'in Dikili ilçesinde dünyaya geldi. Ege Üniversitesi'nden inşaat mühendisliği diploması ile mezun olan Özgüven, 1984 yılında SODEP adayı olarak katıldığı Dikili Belediye Başkanlığı seçimini kazanarak göreve başladı. Belediye başkanlığı döneminde ticari faaliyetlerini sonlandıran ve mal varlığı edinmeyen Özgüven, CHP'nin önde gelen isimlerinden biri haline geldi. 1989'da SHP'den, 2004 ve 2009'da ise CHP'den seçimlere katılarak Dikili Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca, 1996 yılında CHP İzmir İl Başkanlığı görevini de yürüttü.

OSMAN ÖZGÜVEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Osman Özgüven parti içi reform ve sosyal demokrasi çizgisine dönüş beklentilerinin karşılanmadığı ve bu yüzden istifa ettiğini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar