Operasyon başladı! 18 ilde MİT, Emniyet ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordine ediyor!

Operasyon başladı! 18 ilde MİT, Emniyet ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordine ediyor!
Şanlıurfa merkezli 18 ilde MİT, Emniyet ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde operasyon başlatıldı.

Terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye’deki hücre istihbarat yapılanmasına yönelik olarak MİT, Emniyet ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda Şanlıurfa merkezli 18 ilde (Şanlıurfa, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya) eş zamanlı olarak büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 90’a yakın PKK uyuyan hücresinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

MİT'İN AYLAR SÜREN TİTİZ ÇALIŞMASI

Milli İstihbarat Teşkilatı, örgütün istihbarat yapılanmasının Türkiye ayağının tespiti ve çökertilmesine yönelik yaklaşık 10 aydır Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye içerisinde titiz bir çalışma yürüttü.

Saha ajanlarının örgütün istihbarat yapılarına sızması neticesinde örgüte çalıştığı tespit edilen şahıslar yakın takibe alındı ve eş zamanlı operasyon başlatılması amacıyla Emniyet birimleri ile yakın koordineler gerçekleştirildi. Tüm hazırlıkların tamamlanması akabinde operasyon için düğmeye basıldı.

Şanlıurfa merkezli 18 ilde (Şanlıurfa, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya) eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında 90’a yakın kişi gözaltına alındığı ifade edilmekte.

Operasyonun taktik düzeyden ziyade, Suriye’deki örgütün istihbarat yapılanmasının Türkiye’de uyuyan hücre şeklinde faaliyet yürüten ağının yaklaşan Yerel Seçimler öncesinde çökertilmesi gibi “Stratejik” bir anlamı mevcut.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar