CİMER'e şikayet yağmıştı: Onlyfans uygulamasına erişim engeli getirildi

CİMER'e şikayet yağmıştı: Onlyfans uygulamasına erişim engeli getirildi
+18 içeriklere yer verilmesiyle tartışma konusu haline gelen Onlyfans, Türkiye'de erişime kapatıldı.

Özlem Baran / Günboyu

Yıllardır tartışmalara konu olmasına karşın, son günlerde yapılan protestoların ardından Onlyfans uygulamasına erişim yasağı getirildi.

Bazı kullanıcıların aile üyelerini platforma üye yaptığını iddia etmesinin ardından Twitter’da OnlyFans kapatılsın kampanyası başlamıştı. CİMER’e gelen binlerce şikayetin ardından bugün Onlyfans Türkiye'de erişime kapatıldı.

SERT TEDBİR TALEPLERİ KARŞILIK BULDU

Söz konusu iddiaların ardından OnlyFans, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) platformuna şikayet edilmeye başlandı. Hatta kullanıcılar, bunun için şikayet kampanyası bile oluşturdu ve platforma yasaklama veya sert tedbirlerin uygulanmasını istediler.

GENÇLERE KÖTÜ ÖRNEK OLUŞU GÖSTERİLDİ

Onlyfans uygulamasına +18 fotoğraf ve videolar yükleyen kullanıcılar, dolar üzerinden sattıkları aboneliklerle çok büyük miktarlarda gelir elde etmekte. Öyle ki kolay yoldan elde edilen gelirin getirdiği lüks hayatın sosyal medyada paylaşılması, gençler arasında Onlyfans'a olan ilgiyi artırırken, çok sayıda yeni katılımcının ortaya çıkmasına neden oluyordu.

Sosyal medyada büyük tepki gören paylaşımların ardından CİMER'e yönelik başlatılan şikayet kampanyası ikinci gününde sonuç verdi ve Onlyfans web sitesi ve uygulaması erişime kapatıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar