Ömürden 10 yıl götürüyor! Meğerse zehir saçıyormuş

Ömürden 10 yıl götürüyor! Meğerse zehir saçıyormuş
Günlük hayatta sıkça kullanılan bazı malzemeler, ünlü doktor Mehmet Öz'e göre insan ömründen en az 10 yıl çalabiliyor. Sağlık açısından tehdit oluşturan ve zararlı maddeler içeren bu ürünlerle ilgili ünlü doktor dikkat çeken uyarılarda bulundu.

NPE İçeren Deterjanlar:

Nonilfenol etoksilat (NPE) içeren deterjanlar, çoğu kişinin evinde bulunan yaygın temizlik ürünlerinin içeriğinde yer alıyor. Bu kimyasal madde, özellikle çamaşır deterjanı, şampuan ve temizlik malzemelerinde bulunuyor. Dr. Mehmet Öz'e göre, NPE hormonlara zarar verebilir, adet döngüsünü bozabilir ve üreme sisteminin düzenini bozabilir. Bu nedenle kişisel bakım ve temizlik ürünlerinin içeriği konusunda dikkatli olunmalı diyerek uyarılarda bulundu.

65aa734f2d16abe7d9d1d895.webp

Naftalin Topları:

Lavabolara ve banyolara hoş koku yayan naftalin topları, göründüğü kadar masum değil. Dr. Mehmet Öz, naftalin toplarının içerdiği maddelerin kanserojen olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Öz, alternatif olarak lavanta keseri gibi doğal ürünler tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Cam Temizleme Malzemeleri:

Cam temizleme malzemeleri içerdikleri kimyasallar nedeniyle sağlık riski oluşturduğunu söyleyen Mehmet Öz, “Amonyak içeren bu ürünler, solunduğunda solunum sistemi tahrişine neden olabilir. Ayrıca içerdikleri parfüm ve renklendiriciler ciltte alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Daha doğal alternatifler tercih edilmeli” diyerek önemli uyarılarda bulundu.

65aa73502d16abe7d9d1d89d.webp

Böcek İlaçları:

Evlerde ve çevrede kullanılan böcek ilaçları, zararlı maddeler içerebilir. Sprey veya buhar formunda kullanılan bu ilaçlar, solunarak vücuda girebilir ve sağlığı olumsuz etkileyebilir. Özellikle çocuklar ve evcil hayvanlar için tehlikeli olabilir. Bu nedenle doğal ürünlerle böcek kontrolü tercih edilmeli.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar